Zmaga Švedinji, Čebaškova obstala v četrtfinalu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na drugi tekmi tradicionalne novoletne turneje smučarskih tekačev so se tekači in tekačice v Oberhofu pomerile v prostem sprintu. Najboljša sta bila Šveda Eriksonova in Halfvarsson, Čebaškova je tokrat obstala v četrtfinalu.
Oglej si celoten članek

Hanna Erikson je bila v finalu hitrejša od Nemke Denise Hermann in Norvežanke Ingvild Fligstad Oestberg. Poleg Alenke Čebašek, ki je zaradi padca v ciljni ravnini obstala v čertfinalu, je v ženski konkurenci nastopila tudi Barbara Jezeršek, ki pa je v kvalifikacijah osvojila 39. mesto in se tako ni uvrstila na tekmo.

"Danes sem bila zelo močna, do zapleta sem imela lepo priložnost za vrhunsko uvrstitev. Zaradi vetra sem tekla v zavetrju Francozinje, v ciljni ravnini sem hotela iti naprej, a me je spretno zapirala, potem pa sva se zapletli in padli," je po današnji tekmi povedala Čebaškova.

Med moškimi je bil najhitrejši Šved Calle Kafvarsson, drugo mesto je osvojil Italijan Federico Pellegrini, tretji pa je bil Norvežan Martin Johnsrud Sundby. Edini slovenski predstavnik v moški konkurencu na Touru Boštjan Klavžar je bil v kvalifikacijah 51. in se ni prebil na samo tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.