Šport > Zimski športi
43 ogledov

Zmaga Švedinji, Čebaškova obstala v četrtfinalu

Tour de ski. Reuters
Na drugi tekmi tradicionalne novoletne turneje smučarskih tekačev so se tekači in tekačice v Oberhofu pomerile v prostem sprintu. Najboljša sta bila Šveda Eriksonova in Halfvarsson, Čebaškova je tokrat obstala v četrtfinalu.

Hanna Erikson je bila v finalu hitrejša od Nemke Denise Hermann in Norvežanke Ingvild Fligstad Oestberg. Poleg Alenke Čebašek, ki je zaradi padca v ciljni ravnini obstala v čertfinalu, je v ženski konkurenci nastopila tudi Barbara Jezeršek, ki pa je v kvalifikacijah osvojila 39. mesto in se tako ni uvrstila na tekmo.

"Danes sem bila zelo močna, do zapleta sem imela lepo priložnost za vrhunsko uvrstitev. Zaradi vetra sem tekla v zavetrju Francozinje, v ciljni ravnini sem hotela iti naprej, a me je spretno zapirala, potem pa sva se zapletli in padli," je po današnji tekmi povedala Čebaškova.

Med moškimi je bil najhitrejši Šved Calle Kafvarsson, drugo mesto je osvojil Italijan Federico Pellegrini, tretji pa je bil Norvežan Martin Johnsrud Sundby. Edini slovenski predstavnik v moški konkurencu na Touru Boštjan Klavžar je bil v kvalifikacijah 51. in se ni prebil na samo tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.