Zmaga Švicarja ob slabem slovenskem dnevu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Odermattu superveleslalom v Beaver Creeku.
Oglej si celoten članek

Švicar Marco Odermatt je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev. V Beaver Creeku je za šesto zmago v karieri zanesljivo ugnal drugouvrščenega Avstrijca Matthiasa Mayerja in presenetljivo tretjega Kanadčana Brodericka Thompsona. Najboljši Slovenec je bil Martin Čater na 34. mestu.

Štiriindvajsetletni Švicar je z divjo vožnjo zanesljivo izboljšal čas Mayerja, ki je pred tem vodil pred na koncu petim rojakom Vincentom Kriechmayrjem.

Mayer je po zmagi na smuku v Lake Louisu pretekli konec tedna tokrat za zmagovalcem zaostal 78 stotink sekunde, še 17 stotink več pa je zaostal Thompson s številko 35.

Za Odermatta je bila to šesta zmaga v karieri, od tega tretja v superveleslalomu in druga v Beaver Creeku v tej disciplini. Pred dvema letoma je prav na tem ameriškem prizorišču slavil prvo zmago v karieri. Danes je 15. v karieri stal na odru za zmagovalce, letos pa je že dobil uvodno veleslalomsko tekmo v Söldnu.

Mayer je 18. v superveleslalomu zasedel mesto na stopničkah, skupaj pa ima zdaj v karieri 38 uvrstitev med prve tri. Za 27-letnega Thompsona, ki se je presenetljivo zavihtel na tretje mesto, pa so to sploh prve stopničke v svetovnem pokalu. Pred tem je bila njegova najboljša uvrstitev osmo mesto z alpske kombinacije v Bormiu pred štirimi leti. V svetovnem pokalu je pred današnjo senzacijo le osemkrat osvojil točke, vsega enkrat v superveleslalomu s 24. mestom v Saalbach-Hinterglemmu.

Slovenci se na prvi od štirih tekem v Beaver Creeku niso izkazali. Po 11. mestu na smuku v Lake Louisu je Boštjan Kline tokrat ostal brez uvrstitve po odstopu pred drugim vmesnim časom. Podobna zgodba se je ponovila pri Mihi Hrobatu, ki je bil sicer zelo hiter, a je prav tako odstopil pred drugim merjenjem časa. Nejc Naraločnik je odstopil tik pred ciljem, a že tako ni bil dovolj hiter, da bi osvojil kakšno točko. Čater (+2,83) je tako kot edini Slovenec prišel v cilj in zgrešil točke na 34. mestu.

V Beaver Creeku bo v petek še en superveleslalom, v soboto in nedeljo pa bosta na vrsti še dva smuka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.