Šport > Zimski športi
201 ogledov

Zmaga Švicarja ob slabem slovenskem dnevu

Marco Odermatt Profimedia
Odermattu superveleslalom v Beaver Creeku.

Švicar Marco Odermatt je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev. V Beaver Creeku je za šesto zmago v karieri zanesljivo ugnal drugouvrščenega Avstrijca Matthiasa Mayerja in presenetljivo tretjega Kanadčana Brodericka Thompsona. Najboljši Slovenec je bil Martin Čater na 34. mestu.

Štiriindvajsetletni Švicar je z divjo vožnjo zanesljivo izboljšal čas Mayerja, ki je pred tem vodil pred na koncu petim rojakom Vincentom Kriechmayrjem.

Mayer je po zmagi na smuku v Lake Louisu pretekli konec tedna tokrat za zmagovalcem zaostal 78 stotink sekunde, še 17 stotink več pa je zaostal Thompson s številko 35.

Za Odermatta je bila to šesta zmaga v karieri, od tega tretja v superveleslalomu in druga v Beaver Creeku v tej disciplini. Pred dvema letoma je prav na tem ameriškem prizorišču slavil prvo zmago v karieri. Danes je 15. v karieri stal na odru za zmagovalce, letos pa je že dobil uvodno veleslalomsko tekmo v Söldnu.

Mayer je 18. v superveleslalomu zasedel mesto na stopničkah, skupaj pa ima zdaj v karieri 38 uvrstitev med prve tri. Za 27-letnega Thompsona, ki se je presenetljivo zavihtel na tretje mesto, pa so to sploh prve stopničke v svetovnem pokalu. Pred tem je bila njegova najboljša uvrstitev osmo mesto z alpske kombinacije v Bormiu pred štirimi leti. V svetovnem pokalu je pred današnjo senzacijo le osemkrat osvojil točke, vsega enkrat v superveleslalomu s 24. mestom v Saalbach-Hinterglemmu.

Slovenci se na prvi od štirih tekem v Beaver Creeku niso izkazali. Po 11. mestu na smuku v Lake Louisu je Boštjan Kline tokrat ostal brez uvrstitve po odstopu pred drugim vmesnim časom. Podobna zgodba se je ponovila pri Mihi Hrobatu, ki je bil sicer zelo hiter, a je prav tako odstopil pred drugim merjenjem časa. Nejc Naraločnik je odstopil tik pred ciljem, a že tako ni bil dovolj hiter, da bi osvojil kakšno točko. Čater (+2,83) je tako kot edini Slovenec prišel v cilj in zgrešil točke na 34. mestu.

V Beaver Creeku bo v petek še en superveleslalom, v soboto in nedeljo pa bosta na vrsti še dva smuka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice