Šport > Zimski športi
201 ogledov

Vreme še drugič prekrižalo načrte smučarjem

Lake Louise Epa
Po petku je bilo vreme v Kanadi tudi v nedeljo nenaklonjeno smučarjem.

Tekmovalna žirija je odpovedala moški superveleslalom za svetovni pokal, ki je bil na sporedu danes v Lake Louisu v Kanadi z začetkom ob 20.15 po srednjeevropskem času. Prvi superveleslalom sezone so odpovedali zaradi slabega vremena.

Zaradi neugodnega vremena s sneženjem so odpovedali tudi petkov moški smuk. Edina tekma, ki so jo izpeljali, je bil sobotni smuk, na katerem je slavil Avstrijec Matthias Mayer, za najboljši dosežek je poskrbel Boštjan Kline z 11. mestom.

V Killingtonu, kjer so na sporedu ženske tekme, so alpske smučarke zaradi močnega vetra ostale brez sobotnega veleslaloma.

Andreja Slokar Killington Slalom Šport Vlhova ni prekinila uroka, tri Slovenke do točk

Moški se bodo zdaj preselili v Beaver Creek, kjer bodo kar štiri tekme, saj bodo na progi Ptic roparic izpeljali tudi odpovedani smuk iz Lake Louisa. Spored moških tekem v prihodnjem tednu se bo začel v četrtek s superveleslalomom. Ta disciplina bo na sporedu tudi v petek, v soboto in nedeljo pa bosta še dva smuka. Edini uradni preizkus smukaške proge bo v sredo.

Lake Louise bo ob koncu prihodnjega tedna gostil karavano alpskih smučark. Ilko Štuhec, ki je v Lake Louisu dvakrat zmagala, tekme čakajo 3., 4. in 5. decembra.

Vsa tekmovanja v Severni Ameriki so lani odpovedali zaradi pandemije novega koronavirusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice