Šport > Zimski športi
9515 ogledov

Pri Avstrijcih še eskaliral spor glede cepljenja: "To je čista norost!"

julia shieb Epa
Avstrijska alpska smučarka je obsodila ravnanje kolegice, ki se ne želi cepiti proti koronavirusu.

V avstrijskem taboru se kar ne morejo načuditi alpski smučarki Franziski Gritsch, ki je z odklanjanjem cepljenja proti covidu-19 pripravljena celo ogroziti nadaljevanje kariere.

Franziska Gritsch Je to konec? Šport "Ne vem, kako bo necepljena nadaljevala kariero"

Štiriindvajsetlena specialistka za tehnične discipline (na sliki spodaj) se je prostovoljno odpovedala tako nedavnim tekmam svetovnega pokala v Killingtonu kot tudi olimpijskim igram v Pekingu, kjer bodo lahko nastopili samo precepljeni športniki.

Franziska Gritsch | Avtor: Epa Epa

Po mnenju reprezentančne kolegice Julie Scheib so dejanja Gritscheve nerazumljiva, predvsem pa neodgovorna, najbolj pa jo žalosti, da je Gritscheva odločitev sprejela na podlagi osebnega mnenja, čeprav za to nima ustreznih kompetenc.

"Če si v dvomih, je najbolj smiselno pridobiti drugo mnenje. Vsakega človeka bi bilo treba razsvetliti. A tega ne more storiti bližnji sosed, ampak strokovnjaki," je v intervjuju za Standard poudarila Scheibova, ki je koronavirus prebolela, še preden so se na trgu pojavila prva cepiva.

Andreja Slokar Killington Slalom Šport Vlhova ni prekinila uroka, tri Slovenke do točk

"Bolna sem bila približno dva tedna. Imela sem bolečine v hrbtu in težko sem dihala," je povedala 23-letnica in dodala, da s cepljenjem ni oklevala. 

"Tako kot v športu tudi glede cepljenja zaupam ljudem, ki že desetletja delujejo na tem področju. Cepivo je varno. Deluje in ščiti, tako mene kot druge," je dejala Avstrijka, nato pa še enkrat obračunala s kolegico.

"V življenju se srečujemo z mnogimi situacijami, ko moramo poslušati svoje srce, toda globalna pandemija ni ena od njih. Živimo v težkih časih. Bolnišnice so prenatrpane, osebje gara že dve leti. To je čista norost. Treba je misliti tudi na širšo javnost," je prepričana Scheibova.

ryoyu kobayashi Prisilni počitek Šport Polno cepljeni šampion obupan: "Kaj naj naredim?"
Komentarjev 8
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:50 01.december 2021.

    Cepljene ovce se bojijo necepljenih...Kaj smo že v Butalah ali še dlje ?!

  • h4ck3r 13:21 01.december 2021.

    In spet se bodo začeli oglašati raznorazni eksperti, ki so se naužili vsega znanja preko FB objav...zanimivo da takšni razglašajo kompetentne ljudi, ki imajo ustrezno izobrazbo za ovce, lažnivce,.... Kot je lepo povedal Tyson...splet je ljudem dal preveč pravic biti ...prikaži več nespoštljiv do ostalih, kar jim pa realen svet s pogovori 1:1 ne bi omogočil brez kakšnega manjkajočega zoba. ;-)

  • bobubob 12:43 01.december 2021.

    Tudi ona je poslušala nasvet strokovnjaka. In zato seveda ni šla za poskusnega zajca. Ko bodo uradni strankarski RTV strokovnjaki začeli govoriti resnico (ker jih bodo v to prisilila dejstva), bo še marsikomu postalo jasno, da je ves ta kriminal(!) ...prikaži več!) zasnovan na laži. Začenši z največkrat (zlo)rabljeno besedo - cepljenje. Zaradi te laži se je razumljivo šel 'cepit' brez razmisleka vsak, ki doslej s pravim cepljenjem ni imel slabih izkušenj... in nihče sploh ni vprašal za zdravila....