Zmaga z Grčijo za ohranitev upanja

Foto: SVF/Facebook
Foto: SVF/Facebook
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zabeležila prvo zmago.
Oglej si celoten članek

V Brnu je Slovenija v skupini F s 3:1 (16, -21, 20, 8) premagala Grčijo in s tem pred drugim turnirjem v Mariboru zadržala realne možnosti za uvrstitev vsaj v dodatne kvalifikacije.

Slovenke so še tretjič v štirih mesecih ugnale reprezentanco Grčije. Po dveh zmagah v evropski ligi so bile boljše tudi v najpomembnejšem obračunu, zmaga pa jim daje realno upanje, da se lahko na evropsko prvenstvo uvrstijo vsaj prek dodatnih kvalifikacij.

Imajo štiri točke, toliko jih je trenutno tudi v lasti Belorusije, medtem ko ima Grčija le eno.

Češka je na prvem turnirju, vsaj na prvih dveh tekmah, pokazala, da je razred zase in da jo bo težko spodriniti s prvega mesta, ki neposredno vodi na evropsko prvenstvo. Pred tekmo z Belorusijo ima šest točk in zaenkrat ni izgubila niti niza.

Slabše le v drugem nizu

Dvoboj med Slovenijo in Grčijo je bil na začetku izenačen, nato pa so Slovenke prevzele pobudo in v prvem nizu tekmice povsem nadigrale. Boljše so bile v vseh elementih, v napadu je bila zanesljiva Iza Mlakar, s servisi in z dvema blokoma se je izkazala Tina Grudina, zelo dobro je v drugem delu niza, ko je na mestu podajalke zamenjala Saro Najdič, servirala tudi Mojca Božič.

V drugem nizu pa so Slovenke nekoliko popustile, predvsem pri sprejemu in v obrambi, kar so Grkinje izkoristile in izenačile na 1:1. Da je Slovenija boljša ekipa, je pokazal tretji niz, v katerem sta Saša Planinšec in Grudina spet utrdili blok, pri tem sta jima pomagale tudi soigralke. Slovenke so bile ves čas v prednosti, do vodstva z 2:1 so prišle brez večjih težav.

V četrtem nizu pa so varovanke Bruna Najdiča že na začetku visoko povedle z 9:0, tekmicam pa do konca dopustile le osem točk.

Kvalifikacije za EP, 3. kolo:

Slovenija - Grčija 3:1 (16, -21, 20, 8)
Mlakar 21, Potokar 16; Kiosi 11.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.