Šport
82 ogledov

Zmaga z Grčijo za ohranitev upanja

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca SVF/Facebook
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zabeležila prvo zmago.

V Brnu je Slovenija v skupini F s 3:1 (16, -21, 20, 8) premagala Grčijo in s tem pred drugim turnirjem v Mariboru zadržala realne možnosti za uvrstitev vsaj v dodatne kvalifikacije.

Slovenke so še tretjič v štirih mesecih ugnale reprezentanco Grčije. Po dveh zmagah v evropski ligi so bile boljše tudi v najpomembnejšem obračunu, zmaga pa jim daje realno upanje, da se lahko na evropsko prvenstvo uvrstijo vsaj prek dodatnih kvalifikacij.

Imajo štiri točke, toliko jih je trenutno tudi v lasti Belorusije, medtem ko ima Grčija le eno.

Češka je na prvem turnirju, vsaj na prvih dveh tekmah, pokazala, da je razred zase in da jo bo težko spodriniti s prvega mesta, ki neposredno vodi na evropsko prvenstvo. Pred tekmo z Belorusijo ima šest točk in zaenkrat ni izgubila niti niza.

Slabše le v drugem nizu

Dvoboj med Slovenijo in Grčijo je bil na začetku izenačen, nato pa so Slovenke prevzele pobudo in v prvem nizu tekmice povsem nadigrale. Boljše so bile v vseh elementih, v napadu je bila zanesljiva Iza Mlakar, s servisi in z dvema blokoma se je izkazala Tina Grudina, zelo dobro je v drugem delu niza, ko je na mestu podajalke zamenjala Saro Najdič, servirala tudi Mojca Božič.

V drugem nizu pa so Slovenke nekoliko popustile, predvsem pri sprejemu in v obrambi, kar so Grkinje izkoristile in izenačile na 1:1. Da je Slovenija boljša ekipa, je pokazal tretji niz, v katerem sta Saša Planinšec in Grudina spet utrdili blok, pri tem sta jima pomagale tudi soigralke. Slovenke so bile ves čas v prednosti, do vodstva z 2:1 so prišle brez večjih težav.

V četrtem nizu pa so varovanke Bruna Najdiča že na začetku visoko povedle z 9:0, tekmicam pa do konca dopustile le osem točk.

Kvalifikacije za EP, 3. kolo:

Slovenija - Grčija 3:1 (16, -21, 20, 8)
Mlakar 21, Potokar 16; Kiosi 11.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.