Zmaga za Kato, Marion in Roberto

Foto: Žurnal24 Květa Peschke (levo) in Katarina Srebotnik (desno) znata odlično igrati v dvojic Foto: Reuters Roberta Vinci, tenis Foto: Reuters Roberta Vinci, tenis Foto: Reuters Roberta Vinci, tenis Foto: Reuters Roberta Vinci, tenis Foto: Reuters Jelena Dokić
Wimbledonska generalka v ženski konkurenci je pripadla Italijanki Roberti Vinci, ki je v finalu nizozemskega Hertogenboscha premagala avstralsko tenisačico srbskega rodu Jeleno Dokić s 6:7, 6:3 in 7:5. Do nove turnirske zmage pa je prišla tudi Katarina Srebotnik.
Oglej si celoten članek

V prvem nizu je odločala podaljšana igra, v kateri je nekaj več zbranosti pokazala Avstralka, ki je na prvi daljši odmor tako odšla z vodstvom 1:0 v nizih (7:6). V drugem nizu je Dokićeva nekoliko popustila in Italijanka se je vrnila v igro (6:3) ter izenačila na 1:1. Zmagovalko je dal tretji niz, v katerem je odločala 11. igra, v kateri je Vincijeva uspela priti do novega brejka. Pri izidu 6:5 je sprva zapravila vodstvo s 40:0, nato pa dvoboj vendarle uspešno zaključila in se veselila še pete turnirske zmage (prve na travnatih igriščih) v karieri.

Katarina Srebotnik v Eastbournu do jubilejnega 30. naslova WTA
Velenjčanka Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta zmagovalki teniškega turnirja dvojic v Eastbournu. Za Srebotnikovo je to 26. turnirska zmaga med dvojicami na turnirjih Združenja poklicnih igralk. Srebotnikova in Peschkejeva sta morali v soboto kar dvakrat na teren; najprej sta v polfinalu ugnali Španki Mario Jose Martinez Sanchez in Anabel Medino Garrigues (6:4, 6:3), nato pa sta bili v finalu boljši še od ameriške naveze Liezel Huber/Lisa Raymond (6:3, 6:0). Slovensko-češka kombinacija je letos osvojila že tri turnirje WTA (Auckland, Doha), skupaj pa sta bili najboljši še lani v Indian Wellsu in New Havnu. Hkrati je Srebotnikova v Eastbournu osvojila svoj jubilejni trideseti naslov na turnirjih WTA. Šestindvajset jih ima med dvojicami, štirikrat pa je bila zmagovalka tudi med posameznicami (Estoril, Acapulco, Auckland, Stockholm).

Hertogenbosch, finale:
Roberta Vinci (Ita) : Jelena Dokić (AUS) 6:7 (7), 6:3, 7:5

WTA Eastbourne, finale:
Marion Bartoli (Fra) : Petra Kvitova (Češ) 6:1, 4:6, 7:5

WTA Eastbourne, polfinale:
Marion Bartoli (Fra) : Samantha Stosur (Aus) 6:3, 6:1
Petra Kvitova (Čeh) : Daniela Hantuchova (Svk) 7:6, 4:2, predaja

ATP Eastbourne, polfinale:
Andreas Seppi (Ita) : Igor Kunicin (Rus) 6:4, 2:6, 6:4
Janko Tipsarević (Srb) : Kei Nišikori (Jpn) 6:2, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.