Šport
35 ogledov

Zmaga za Kato, Marion in Roberto

Květa Peschke (levo) in Katarina Srebotnik (desno) znata odlično igrati v dvojic
1/6
Žurnal24 main
Wimbledonska generalka v ženski konkurenci je pripadla Italijanki Roberti Vinci, ki je v finalu nizozemskega Hertogenboscha premagala avstralsko tenisačico srbskega rodu Jeleno Dokić s 6:7, 6:3 in 7:5. Do nove turnirske zmage pa je prišla tudi Katarina Srebotnik.

V prvem nizu je odločala podaljšana igra, v kateri je nekaj več zbranosti pokazala Avstralka, ki je na prvi daljši odmor tako odšla z vodstvom 1:0 v nizih (7:6). V drugem nizu je Dokićeva nekoliko popustila in Italijanka se je vrnila v igro (6:3) ter izenačila na 1:1. Zmagovalko je dal tretji niz, v katerem je odločala 11. igra, v kateri je Vincijeva uspela priti do novega brejka. Pri izidu 6:5 je sprva zapravila vodstvo s 40:0, nato pa dvoboj vendarle uspešno zaključila in se veselila še pete turnirske zmage (prve na travnatih igriščih) v karieri.

Katarina Srebotnik v Eastbournu do jubilejnega 30. naslova WTA
Velenjčanka Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta zmagovalki teniškega turnirja dvojic v Eastbournu. Za Srebotnikovo je to 26. turnirska zmaga med dvojicami na turnirjih Združenja poklicnih igralk. Srebotnikova in Peschkejeva sta morali v soboto kar dvakrat na teren; najprej sta v polfinalu ugnali Španki Mario Jose Martinez Sanchez in Anabel Medino Garrigues (6:4, 6:3), nato pa sta bili v finalu boljši še od ameriške naveze Liezel Huber/Lisa Raymond (6:3, 6:0). Slovensko-češka kombinacija je letos osvojila že tri turnirje WTA (Auckland, Doha), skupaj pa sta bili najboljši še lani v Indian Wellsu in New Havnu. Hkrati je Srebotnikova v Eastbournu osvojila svoj jubilejni trideseti naslov na turnirjih WTA. Šestindvajset jih ima med dvojicami, štirikrat pa je bila zmagovalka tudi med posameznicami (Estoril, Acapulco, Auckland, Stockholm).

Hertogenbosch, finale:
Roberta Vinci (Ita) : Jelena Dokić (AUS) 6:7 (7), 6:3, 7:5

WTA Eastbourne, finale:
Marion Bartoli (Fra) : Petra Kvitova (Češ) 6:1, 4:6, 7:5

WTA Eastbourne, polfinale:
Marion Bartoli (Fra) : Samantha Stosur (Aus) 6:3, 6:1
Petra Kvitova (Čeh) : Daniela Hantuchova (Svk) 7:6, 4:2, predaja

ATP Eastbourne, polfinale:
Andreas Seppi (Ita) : Igor Kunicin (Rus) 6:4, 2:6, 6:4
Janko Tipsarević (Srb) : Kei Nišikori (Jpn) 6:2, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.