Zmagi Senegala in Alžirije

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši na afriškem prvenstvu v Ekvatorialni Gvineji so danes odigrali tekmi prvega kola v skupini C.
Oglej si celoten članek

Gledalci so v Mongomu prišli na svoj račun, saj je Senegal po razburljivi končnici z 2:1 premagal Gano, Alžirija pa po začetnem zaostanku s 3:1 Južnoafriško republiko.

Junak Senegala je bil Moussa Sow, ki je zadel že v tretji minuti sodnikovega dodatka za zmago z 2:1. Gana je povedla v 14. minuti, ko je vratar tekmecev Bouna Coundoul zrušil Christiana Atsuja. Andre Ayew je bil natančen z bele točke, toda nadaljevanje je bilo senegalsko. Najprej je izenačil Mame Diouf v 58. minuti, favorizirano Gano pa je v obup spravil Sow.

V večerni tekmi so prav tako bolje začeli pozneje poraženi nogometaši: po prvem polčasu brez zadetkov je prvi gol dosegel Thuso Phala v 51. minuti. A veselje je bilo kratko, najprej je Tokelo Rantie zgrešil enajstmetrovko, ki bi lahko Južnoafričane popeljala do vodstva z 2:0, potem pa je Thulani Hlatshwayo z avtogolom v 68. minuti Alžiriji pomagal do izenačenja. Po zaslugi Faouzija Ghoulama (73.) in Islama Slimanija (84.) je Alžirija na koncu prišla do prepričljive zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.