Šport
26 ogledov

Zmagi Senegala in Alžirije

Islam Slimani EPA
Nogometaši na afriškem prvenstvu v Ekvatorialni Gvineji so danes odigrali tekmi prvega kola v skupini C.

Gledalci so v Mongomu prišli na svoj račun, saj je Senegal po razburljivi končnici z 2:1 premagal Gano, Alžirija pa po začetnem zaostanku s 3:1 Južnoafriško republiko.

Junak Senegala je bil Moussa Sow, ki je zadel že v tretji minuti sodnikovega dodatka za zmago z 2:1. Gana je povedla v 14. minuti, ko je vratar tekmecev Bouna Coundoul zrušil Christiana Atsuja. Andre Ayew je bil natančen z bele točke, toda nadaljevanje je bilo senegalsko. Najprej je izenačil Mame Diouf v 58. minuti, favorizirano Gano pa je v obup spravil Sow.

V večerni tekmi so prav tako bolje začeli pozneje poraženi nogometaši: po prvem polčasu brez zadetkov je prvi gol dosegel Thuso Phala v 51. minuti. A veselje je bilo kratko, najprej je Tokelo Rantie zgrešil enajstmetrovko, ki bi lahko Južnoafričane popeljala do vodstva z 2:0, potem pa je Thulani Hlatshwayo z avtogolom v 68. minuti Alžiriji pomagal do izenačenja. Po zaslugi Faouzija Ghoulama (73.) in Islama Slimanija (84.) je Alžirija na koncu prišla do prepričljive zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.