Šport
46 ogledov

Znan prireditelj afriškega prvenstva

Moses Nigerija Etiopija U.J Esuene Calabar Reuters
Po odpovedi Maroka bo gostiteljica afriškega nogometnega prvenstva 2015 Ekvatorialna Gvineja, je danes sporočila Afriška nogometna zveza (CAF).

Maroko, ki bi moral po prvotnih načrtih gostiti tekmovanje konec januarja in v začetku februarja, je ostal brez organizacije največjega afriškega nogometnega tekmovanja, ker ni mogel zagotoviti, da bo prvenstvo res izpeljal. Vzrok je bil strah pred širjenjem ebole, pri CAF pa maroške ponudbe o prestavitvi za eno leto niso bili pripravljeni sprejeti.

Ekvatorialna Gvineja je že gostila to tekmovanje, vendar je leta 2012 afriški pokal izvedla v sodelovanju z Gabonom. Odločitev o samostojni izvedbi je ta afriška država sprejela po današnjem sestanku med predsednikom Teodorom Obiangom in predsednikom afriške nogometne zveze Isso Hayatoujem.

"Po plodnem in prijateljskem sestanku se je predsednik Teodoro Obiang strinjal, da bo njegova država organizirala tekmovanje med 17. januarjem in 8. februarjem 2015," so sporočili na spletni strani CAF.

Selitev prireditelja pomeni tudi nekaj organizacijskih sprememb. Prvotno namreč Ekvatorialna Gvineja na afriškem pokalu 2015 ne bi mogla nastopiti, ker so jo izključili v prvem krogu kvalifikacij zaradi ponarejene dokumentacije igralcev, zdaj pa je izvršni odbor CAF zatrdil, da bo ta reprezentanca nastopila na zaključnem turnirju. Po drugi strani pa je CAF zdaj izključila Maroko in tej državi zagrozila še z drugimi sankcijami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.