Zmagi za najboljši ekipi zahoda

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Najboljši moštvi zahodne konference v severnoameriški hokejski ligi NHL, Dallas Stars in Chicago Blackhawks, sta dosegli novi zmagi. Dallas je z 2:1 slavil v Ottawi, branilci naslova pa so doma s 4:1 odpravili Detroit.
Oglej si celoten članek

V Chicagu se je med strelce vpisal tudi Patrick Kane, ki je dosegel že svoj 38. zadetek v sezoni, z 89 točkami pa je zanesljivo prvi na lestvici strelcev.

Dallas pa je do zmage prišel po zaslugi zadetka Antoina Roussela v 58. minuti tekme. Pri prvem zadetku Dallasa, ki ga je dosegel Jason Spezza, nekdanji igralec Ottawe, je podal tudi Jamie Benn, ki je z 72 točkami drugi na lestvici strelcev.

Na drugih tekmah je Pittsburgh v gosteh s 6:1 odpravil New Jersey, pri čemer je Jevgenij Malkin prispeval dva zadetka, Bryan Rust pa gol in dve podaji, New York Rangers so doma v mestnem obračunu z Islanders izgubili s 4:6, Johnny Boychuk je zadel dvakrat za zmagovalce, Edmonton je z 2:1 slavil v Winnipegu, vratar gostov Cam Talbot je obranil 39 strelov, Minnesota pa je z 2:4 izgubila proti St. Louisu, ki je slavil tretjič zapovrstjo.

V vzhodni konferenci prednjači Washington s 100 točkami, sledijo pa Tampa Bay in New York Rangers s po 82, Florida z 80, New York Islanders in Boston s po 79, Pittsburgh s 76 in Detroit s 75.

V vzhodni konferenci pa sta Chicago in Dallas na vrhu s po 87 točkami, St. Louis jih ima 85, Anaheim 82, Los Angeles Anžeta Kopitarja, ki bo ponoči gostil Vancouver, 80, Nashville 78, San Jose 76, Minnesota pa 72.

Liga NHL, izidi:

Ottawa Senators : Dallas Stars 1:2
New Jersey Devils : Pittburgh Penguins 1:6
New York Rangers : New York Islanders 4:6
Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 4:1
Winnipeg Jets : Edmonton Oilers 1:2
Minnesota Wild : St. Louis Blues 2:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.