Zmagi za Portugalsko in Anglijo, remi Islandije

Foto: Epa portugalska nogometna reprezentanca
Priprave na SP 2018 so v polnem teku.
Oglej si celoten članek

Evropski prvaki Portugalci so v pripravah na svetovno prvenstvo v Rusiji s 3:0 v Lizboni gladko ugnali Alžirijo, zadetke pa sta dosegla Goncalo Guedes (17. in 55.) ter Bruno Fernandes (37.). Zmagali so tudi Angleži, Islandci pa so doma remizirali z Gano.

Cristiano Ronaldo, ki je dobil nekaj več premora po slavju v ligi prvakov, je v svojem 150. reprezentančnem nastopu sodeloval pri skoraj vseh nevarnih akcijah svoje ekipe, preden je v 74. minuti zapustil igrišče. Portugalska bo prvo tekmo na SP igrala v Sočiju proti Španiji 15. junija, Alžirija pa se na SP ni uvrstila.

V Leedsu so uspešno generalko za SP opravili tudi Angleži, ki so z zadetkoma Marcusa Rashforda (13.) in Dannyja Welbecka (76.) z 2:0 odpravili Kostariko. Anglija se bo po desetih tekmah brez poraza na SP v predtekmovalni skupini G udarila s Tunizijo, Panamo in Belgijo, Kostarika pa v skupini E s Srbijo, Brazilijo in Švico.

Na zadnji tekmi četrtkovega večera je v Reykjaviku Islandija z zadetkoma Alfreda Arnasona (6.) in Alfred Finnbogason (40.), nato pa so v drugem delu udarili afriški predstavniki, ki se prvič po letu 2002 niso uvrstili na zaključni turnir in njihovo zvezo v zadnjem času pretresajo korupcijski škandali. Za Gano sta zadela Kasim Nuhu (60.), Thomas Partey (87.), soigralec slovenskega vratarja Jana Oblaka v Atleticu iz Madrida. Islandija bo tako odšla na SP v Rusijo, kjer bo prva tekma z Argentino v Moskvi čaka 16. junija, brez zmage na zadnjih štirih tekmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.