Šport > Nogomet
81 ogledov

Zmagi za Portugalsko in Anglijo, remi Islandije

portugalska nogometna reprezentanca Epa
Priprave na SP 2018 so v polnem teku.

Evropski prvaki Portugalci so v pripravah na svetovno prvenstvo v Rusiji s 3:0 v Lizboni gladko ugnali Alžirijo, zadetke pa sta dosegla Goncalo Guedes (17. in 55.) ter Bruno Fernandes (37.). Zmagali so tudi Angleži, Islandci pa so doma remizirali z Gano.

Cristiano Ronaldo, ki je dobil nekaj več premora po slavju v ligi prvakov, je v svojem 150. reprezentančnem nastopu sodeloval pri skoraj vseh nevarnih akcijah svoje ekipe, preden je v 74. minuti zapustil igrišče. Portugalska bo prvo tekmo na SP igrala v Sočiju proti Španiji 15. junija, Alžirija pa se na SP ni uvrstila.

V Leedsu so uspešno generalko za SP opravili tudi Angleži, ki so z zadetkoma Marcusa Rashforda (13.) in Dannyja Welbecka (76.) z 2:0 odpravili Kostariko. Anglija se bo po desetih tekmah brez poraza na SP v predtekmovalni skupini G udarila s Tunizijo, Panamo in Belgijo, Kostarika pa v skupini E s Srbijo, Brazilijo in Švico.

Na zadnji tekmi četrtkovega večera je v Reykjaviku Islandija z zadetkoma Alfreda Arnasona (6.) in Alfred Finnbogason (40.), nato pa so v drugem delu udarili afriški predstavniki, ki se prvič po letu 2002 niso uvrstili na zaključni turnir in njihovo zvezo v zadnjem času pretresajo korupcijski škandali. Za Gano sta zadela Kasim Nuhu (60.), Thomas Partey (87.), soigralec slovenskega vratarja Jana Oblaka v Atleticu iz Madrida. Islandija bo tako odšla na SP v Rusijo, kjer bo prva tekma z Argentino v Moskvi čaka 16. junija, brez zmage na zadnjih štirih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice