Zmagovalcu kar 3,5 milijona dolarjev

Foto: EPA
Foto: EPA
Prireditelji OP ZDA, zadnjega grand slama sezone, so napovedali rekordni nagradni sklad v višini 46,3 milijona dolarjev.
Oglej si celoten članek

Ko bodo teniški igralci konec avgusta v New Yorku začeli zadnji letošnji turnir za grand slam, na igriščih Flushing Meadowsa ne bo šlo zgolj za čast in teniško slavo. V igri bodo tudi milijoni, saj so prireditelji danes naznanili najbogatejši sklad v zgodovini - skupno kar 46,3 milijona dolarjev.

Številka je rekordna za vse dosedanje turnirje za grand slam, ne le newyorškega, pomeni pa desetodstotno rast v primerjavi z lanskim letom. Po novem bosta zmagovalca v obeh posamičnih konkurencah prejela po 3,5 milijona dolarjev, poraženca se bosta lahko potolažila s po 1,75 milijona dolarjev, celo zgolj nastop v prvem krogu bo nagrajen s 43.300 dolarji.

"Ponosni smo, da letošnji US Open ponuja najvišji nagradni sklad v teniški zgodovini. Investiramo v velik športni dogodek, kar bodo občutili tako igralci kot navijači," je dejala predsednica ameriške teniške zveze (USTA) Katrina Adams.

Pri povečanju proračuna turnirja so v New Yorku posebno pozornost namenili tudi dvojicam. Zmagovalci med moškimi in ženskimi pari bodo tako dobili po 625.000 dolarjev na ekipo.

Nekaj pa so vložili tudi v infrastrukturo: dokončali so streho nad stadionom Arthurja Asha in dogradili nekaj novih tribun ter polepšali osrednji prostor teniškega prizorišča.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.