Šport
63 ogledov

Zmagovalcu kar 3,5 milijona dolarjev

novak đoković EPA
Prireditelji OP ZDA, zadnjega grand slama sezone, so napovedali rekordni nagradni sklad v višini 46,3 milijona dolarjev.

Ko bodo teniški igralci konec avgusta v New Yorku začeli zadnji letošnji turnir za grand slam, na igriščih Flushing Meadowsa ne bo šlo zgolj za čast in teniško slavo. V igri bodo tudi milijoni, saj so prireditelji danes naznanili najbogatejši sklad v zgodovini - skupno kar 46,3 milijona dolarjev.

Številka je rekordna za vse dosedanje turnirje za grand slam, ne le newyorškega, pomeni pa desetodstotno rast v primerjavi z lanskim letom. Po novem bosta zmagovalca v obeh posamičnih konkurencah prejela po 3,5 milijona dolarjev, poraženca se bosta lahko potolažila s po 1,75 milijona dolarjev, celo zgolj nastop v prvem krogu bo nagrajen s 43.300 dolarji.

"Ponosni smo, da letošnji US Open ponuja najvišji nagradni sklad v teniški zgodovini. Investiramo v velik športni dogodek, kar bodo občutili tako igralci kot navijači," je dejala predsednica ameriške teniške zveze (USTA) Katrina Adams.

Pri povečanju proračuna turnirja so v New Yorku posebno pozornost namenili tudi dvojicam. Zmagovalci med moškimi in ženskimi pari bodo tako dobili po 625.000 dolarjev na ekipo.

Nekaj pa so vložili tudi v infrastrukturo: dokončali so streho nad stadionom Arthurja Asha in dogradili nekaj novih tribun ter polepšali osrednji prostor teniškega prizorišča.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.