Zmagovalec Toura razkril srhljive podrobnosti svoje spolne zlorabe

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Wiggins je spregovoril podrobneje o spolni zlorabi, katero je trpel v svojih mlajših letih.
Oglej si celoten članek

Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke Tour de France Britanec Bradley Wiggins je bil v mladosti žrtev spolnega nasilja. "To je trajalo kar tri leta. Ne spomnim se kolikokrat. Pogovarjamo se o celem spektru, od malih reči, pa skoraj do posilstva, spolne zlorabe, ali kakorkoli to želite imenovati," je kolesar povedal za podcast Happy Place.

Kot poroča nemška tiskovna agencija, je to preživljal star 12, 13 let, vse skupaj pa se je dogajalo v športnem klubu s strani trenerja. Zmagovalec Toura iz leta 2012 je tematiko razkril že pred časom, tokrat pa je povedal številne podrobnosti doživetega.

Foto: Profimedia Bradley Wiggins

"Zelo me je bilo sram, ker mi je to počel moški. Zame je bilo to nenormalno in to v občutljivi starosti," je dejal Wiggins in priznal, da se takrat ni pravilno odzval. "Pretvarjal sem se, kot da se vse skupaj ni zgodilo. Da bi se zamotil, sem se popolnoma posvetil kolesarstvu."

Kolesar pravi, da v omenjeni starosti enostavno ni imel nikogar, ki bi se mu lahko zaupal. A očitno so se mu spomini usedli globoko v zavest, saj pravi, da se je začel vseh teh situacij spominjati, ko je bil star 36 let, ko je končal kariero.

Foto: Profimedia Bradley Wiggins

"Mislim, da vsi moji uspehi temeljijo na tej nesreči, na bežanju pred težavami v življenju. Tukaj je nastala razlika med tem, ali si dober ali vrhunski. Moji uspehi izvirajo iz nesreče," je še dejal nekdanji olimpijski prvak, ki pa zase trdi, da je zdaj našel ravnovesje in srečo.

"Brez kolesarstva ne bi bil nič. Dalo mi je vse, a skoraj bi mi tudi vse vzelo," je še dejal nekdanji kolesar, ki se je od športa popolnoma umaknil, saj je opustil tudi vlogo strokovnega komentatorja na televiziji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • zoo
    13:31 29. Marec 2023.

    In kje je sedaj ta prasec pedofilski ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.