Šport > Kolesarstvo
2332 ogledov

Zmagovalec Toura razkril srhljive podrobnosti svoje spolne zlorabe

Bradley Wiggins Profimedia
Wiggins je spregovoril podrobneje o spolni zlorabi, katero je trpel v svojih mlajših letih.

Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke Tour de France Britanec Bradley Wiggins je bil v mladosti žrtev spolnega nasilja. "To je trajalo kar tri leta. Ne spomnim se kolikokrat. Pogovarjamo se o celem spektru, od malih reči, pa skoraj do posilstva, spolne zlorabe, ali kakorkoli to želite imenovati," je kolesar povedal za podcast Happy Place.

Kot poroča nemška tiskovna agencija, je to preživljal star 12, 13 let, vse skupaj pa se je dogajalo v športnem klubu s strani trenerja. Zmagovalec Toura iz leta 2012 je tematiko razkril že pred časom, tokrat pa je povedal številne podrobnosti doživetega.

Bradley Wiggins | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zelo me je bilo sram, ker mi je to počel moški. Zame je bilo to nenormalno in to v občutljivi starosti," je dejal Wiggins in priznal, da se takrat ni pravilno odzval. "Pretvarjal sem se, kot da se vse skupaj ni zgodilo. Da bi se zamotil, sem se popolnoma posvetil kolesarstvu."

Kolesar pravi, da v omenjeni starosti enostavno ni imel nikogar, ki bi se mu lahko zaupal. A očitno so se mu spomini usedli globoko v zavest, saj pravi, da se je začel vseh teh situacij spominjati, ko je bil star 36 let, ko je končal kariero.

Bradley Wiggins | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mislim, da vsi moji uspehi temeljijo na tej nesreči, na bežanju pred težavami v življenju. Tukaj je nastala razlika med tem, ali si dober ali vrhunski. Moji uspehi izvirajo iz nesreče," je še dejal nekdanji olimpijski prvak, ki pa zase trdi, da je zdaj našel ravnovesje in srečo.

"Brez kolesarstva ne bi bil nič. Dalo mi je vse, a skoraj bi mi tudi vse vzelo," je še dejal nekdanji kolesar, ki se je od športa popolnoma umaknil, saj je opustil tudi vlogo strokovnega komentatorja na televiziji.

Komentarjev 1
  • Avatar zoo
    zoo 13:31 29.marec 2023.

    In kje je sedaj ta prasec pedofilski ?

Sorodne novice