Šport > Kolesarstvo
11855 ogledov

Grozljiv posnetek: avto čelno trčil v Pogačarjevega kolega, takšno je stanje

Juan Sebastian Molano Profimedia
Odlični kolumbijski kolesar bo več tednov odsoten s kolesarskih dirk, potem ko je po čelnem trčenju z avtomobilom utrpel pretres možganov in zlom prsta na nogi.

Kolumbijski kolesar Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) je zagotovo razočaran, da se ni mogel udeležiti nedeljske slovite dirke Gent-Wevelgem, na kateri bi veljal za enega glavnih favoritov, a je vseeno lahko vesel nad razpletom grozljive nesreče, v katero je bil udeležen med petkovim treningom v Belgiji.

Iz ekipe UAE Team Emirates so namreč razkrili, da je kolumbijski sprinter in specialist za klasike v grozljivi nesreči, ko je čelno trčil z nasproti vozečim vozilom, utrpel številne poškodbe, a izmed nekoliko težjih le pretres možganov ter zlomljen prst na nogi.

Kasneje se je spletu pojavil tudi šokanten posnetek iz statične kamere ene izmed hiš, pred katero je prišlo do nesreče. Molano je v trenutku nesreče ravno zapeljal iz kadra, v katerem lahko vidimo le njegovo kolo, katero je po udarcu z nasproti vozečim vozilom odletelo po zraku.

Po omenjem posnetku se da oceniti, da je moštveni kolega našega Tadeja Pogačarja vozil po pravi strani ceste, a ga je spregledal voznik nasproti vozečega vozila, ki je očitno želel zapeljati na dovoz ene izmed hiš.

Molano, ki je bil na začetku sezone v odlični formi, naj bi po poškodbah počival več tednov. Moral bi biti glavno orožje ekipe na dirki Gent-Wevelgem, prav tako pa se je pričakoval njegov nastop na drugem velikem kolesarskem spomeniku sezone, dirki po Flandriji, ki bo na sporedu naslednji vikend. V letošnji sezoni je sicer slavil že na etapi dirke po ZAE ter enodnevni francoski klasiki GP de Denain.

Hugo Page Juan Sebastian Molano "On je zmešan!" Šport Sramota na elitni dirki! Kolesarski as med in po etapi udaril nasprotnika Giro d'Italia Giro d'Italia Šport Klubski kolega Polanca poslan domov zaradi "nenavadnih fizioloških rezultatov"
Komentarjev 2
  • Toma 07:29 28.marec 2023.

    Ha-ha, dobil je svoje! Cesta ni namenjena dirkanju! Kolo pa itak nima nobenih zaviralnih sposobnosti, ker te hitro preko belance fukne!

Sorodne novice