Zmagovit povratek Nalbandiana

Foto: Žurnal24 Zaradi poškodb Nalbandian v zadnjem letu in pol ni igral veliko. Zdaj je povsem
Najmočnejša turnirja tedna sta dobila David Nalbandian in Svetlana Kuznjecova. Prvi je v Washingtonu s 6:2, 7:6 premagal Marcosa Baghdatisa, druga v San Diegu Agnieszko Radwansko 6:4, 6:7, 6:3.
Oglej si celoten članek

Nekdanji finalist Wimbledona Argentinec David Nalbandian se je zmagovito vrnil po poškodbi. V nedeljskem finalu Washingtona je s 6:2 in 7:6 premagal osmega nosilca iz Cipra Marcosa Baghdatisa. V podaljšani igri drugega niza je povedel s 5:0, jo dobil 7:4 in tako osvojil svoj 11. ATP turnir v karieri, a šele prvega v ZDA. "Mislim, da sem ta teden res igral dobro," je dejal Nalbandian, ki je nastopil s povabilom organizatorja, potem ko je zaradi operacije in poškodbe izpustil večji del lanske in letošnje sezone. "Zadnje tedne sem dobro treniral, a vseeno nisem pričakoval, da bom zmagal na prvem turnirju po povratku." Bolj kot zaradi svoje igre je Argentinec zmagal zaradi slabe igre Ciprčana, ki je v igrišče poslal le 41 odstotkov prvega servisa, izkoristil pa je le dve od 11  priložnosti za brejk. Na novi lestvici ATP, na kateri prvič v prvi deseterici ne bo niti enega Američana, se bo Nalbandian s 117. mesta pomaknil na okoli 45.

Tenisašice so se ne bližajoče OP ZDA minuli teden pripravljalne v San Diegu. Rusinja Svetlana Kuznjecova je finale dobro začela (6:4), živčno odigrala in izgubila drugi niz – zapravila je štiri žogice za zmago – (6:7), a na koncu le suvereno premagala Poljakinjo Agnieszko Radwansko (6:3). "Kar tresem se. Ta pokal mi zelo veliko pomeni. Prav sram me je bilo, kako sem v drugem nizu vse zapravila," je priznala Kuznjecova, zmagovalka dveh grand slamov, ki bo na novi lestvici WTA na 14. mestu.

Washington, ATP, finale:

David Nalbandian (Arg) : Marcos Baghdatis (Cip/8) 6:2, 7:6

San Diego, WTA, finale:

Svetlana Kuznjecova (Rus) : Agnieszka Radwanska (Pol/4) 6:4, 6:7, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.