Šport
26 ogledov

Zmagovit povratek Nalbandiana

Zaradi poškodb Nalbandian v zadnjem letu in pol ni igral veliko. Zdaj je povsem Žurnal24 main
Najmočnejša turnirja tedna sta dobila David Nalbandian in Svetlana Kuznjecova. Prvi je v Washingtonu s 6:2, 7:6 premagal Marcosa Baghdatisa, druga v San Diegu Agnieszko Radwansko 6:4, 6:7, 6:3.

Nekdanji finalist Wimbledona Argentinec David Nalbandian se je zmagovito vrnil po poškodbi. V nedeljskem finalu Washingtona je s 6:2 in 7:6 premagal osmega nosilca iz Cipra Marcosa Baghdatisa. V podaljšani igri drugega niza je povedel s 5:0, jo dobil 7:4 in tako osvojil svoj 11. ATP turnir v karieri, a šele prvega v ZDA. "Mislim, da sem ta teden res igral dobro," je dejal Nalbandian, ki je nastopil s povabilom organizatorja, potem ko je zaradi operacije in poškodbe izpustil večji del lanske in letošnje sezone. "Zadnje tedne sem dobro treniral, a vseeno nisem pričakoval, da bom zmagal na prvem turnirju po povratku." Bolj kot zaradi svoje igre je Argentinec zmagal zaradi slabe igre Ciprčana, ki je v igrišče poslal le 41 odstotkov prvega servisa, izkoristil pa je le dve od 11  priložnosti za brejk. Na novi lestvici ATP, na kateri prvič v prvi deseterici ne bo niti enega Američana, se bo Nalbandian s 117. mesta pomaknil na okoli 45.

Tenisašice so se ne bližajoče OP ZDA minuli teden pripravljalne v San Diegu. Rusinja Svetlana Kuznjecova je finale dobro začela (6:4), živčno odigrala in izgubila drugi niz – zapravila je štiri žogice za zmago – (6:7), a na koncu le suvereno premagala Poljakinjo Agnieszko Radwansko (6:3). "Kar tresem se. Ta pokal mi zelo veliko pomeni. Prav sram me je bilo, kako sem v drugem nizu vse zapravila," je priznala Kuznjecova, zmagovalka dveh grand slamov, ki bo na novi lestvici WTA na 14. mestu.

Washington, ATP, finale:

David Nalbandian (Arg) : Marcos Baghdatis (Cip/8) 6:2, 7:6

San Diego, WTA, finale:

Svetlana Kuznjecova (Rus) : Agnieszka Radwanska (Pol/4) 6:4, 6:7, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.