Zmaj bo postal ostroga: Baynes v San Antonio?

Foto: Nebojša Tejić/ABA
Foto: Nebojša Tejić/ABA
Dominantni center Uniona Olimpije, Avstralec Aron Baynes, bo očitno v kratkem zapustil ljubljanski klub. Govorice ga selijo v vrste večkratnih prvakov lige NBA San Antonio Spurs. V klubu govoric ne smejo podrobneje komentirati, portal Talkbasket.net pa poroča, da je posel že sklenjen. Krka prekinila pogodbo z Jurico Golemcem.
Oglej si celoten članek

Aron Baynes je Union Olimpijo okrepil med olimpijskimi igrami v Londonu, ko je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo. 208 centimetrov visoki Avstralec je hitro postal eden izmed nosilcev igre, njegove dobre predstave predvsem v Evroligi pa so pritegnile pozornost tudi čez lužo.

"Zadeve ne smem podrobneje komentirati, ker so stvari pri delu z Američani zelo stroge. Je pa res, da interes obstaja," je za Žurnal24 dejal v. d. direktorja pri Olimpiji Matevž Zupančič in namignil, da so zelo blizu dogovora.

V sredo so se razširile govorice, da je Baynes tik pred odhodom k San Antonio Spursom v ligo NBA. Avstralec je v letošnji Evroligi dosegal povprečno 13,8 točke in 9,8 skoka na tekmo.

Olimpiji 400.000 dolarjev

"Z osupljivo potezo so San Antonio Spurs podpisali večletno pogodbo s senzacionalnim centrom Olimpije Ljubljane Aronom Baynesom," pišejo na portalu Talkbasket.net. "Čeprav je slovenski klub oznanil, da bo igralec končal sezono v Ljubljani, ker se pogajanja z drugimi evropskimi klubi niso premaknila, so si premislili po ponudbi kluba iz NBA."

San Antonio naj bi zeleno-belim plačal nekaj več kot 300 tisoč evrov odškodnine, s čimer se bodo uresničile Baynesove sanje o igranju v najmočnejši ligi na svetu. Zmaji bojda že iščejo njegovo zamenjavo, potem ko so že končali z nastopanjem v Evroligi.

Po Dannyju Greenu bi bil Baynes že drugi košarkar Olimpije, ki bi v zadnjem času okrepil vrste kluba iz Teksasa, kjer sta nekoč igrala tudi Radoslav Nesterović in Beno Udrih, prav tako nekdanja člana zeleno-belih. Blizu odhoda v San Antonio je bil pred letošnjo sezono tudi Erazem Lorbek.

Krka prekinila z Golemcem (STA)

Iz košarkarskega kluba Krka so sporočili, da so se z Jurico Golemcem v sredo dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja. Golemac se je Krki pridružil na začetku letošnje sezone, vendar je zaradi poškodbe kolena za Novomeščane igral le na šestih tekmah.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so se skupaj z igralcem pred časom odločili za operacijo, v zadnjih dveh mesecih je saniral poškodbo in treniral po posebnem programu. Predvidevali so, da bo v začetku januarja zdrav in pripravljen na igranje košarke, a se je na zadnjih pregledih izkazalo, da bo potrebna daljša rehabilitacija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.