Šport > Košarka
50 ogledov

Zmaj bo postal ostroga: Baynes v San Antonio?

Union Olimpija Radnički liga ABA dvorana Stožice Baynes Nebojša Tejić/ABA
Dominantni center Uniona Olimpije, Avstralec Aron Baynes, bo očitno v kratkem zapustil ljubljanski klub. Govorice ga selijo v vrste večkratnih prvakov lige NBA San Antonio Spurs. V klubu govoric ne smejo podrobneje komentirati, portal Talkbasket.net pa poroča, da je posel že sklenjen. Krka prekinila pogodbo z Jurico Golemcem.

Aron Baynes je Union Olimpijo okrepil med olimpijskimi igrami v Londonu, ko je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo. 208 centimetrov visoki Avstralec je hitro postal eden izmed nosilcev igre, njegove dobre predstave predvsem v Evroligi pa so pritegnile pozornost tudi čez lužo.

"Zadeve ne smem podrobneje komentirati, ker so stvari pri delu z Američani zelo stroge. Je pa res, da interes obstaja," je za Žurnal24 dejal v. d. direktorja pri Olimpiji Matevž Zupančič in namignil, da so zelo blizu dogovora.

V sredo so se razširile govorice, da je Baynes tik pred odhodom k San Antonio Spursom v ligo NBA. Avstralec je v letošnji Evroligi dosegal povprečno 13,8 točke in 9,8 skoka na tekmo.

Olimpiji 400.000 dolarjev

"Z osupljivo potezo so San Antonio Spurs podpisali večletno pogodbo s senzacionalnim centrom Olimpije Ljubljane Aronom Baynesom," pišejo na portalu Talkbasket.net. "Čeprav je slovenski klub oznanil, da bo igralec končal sezono v Ljubljani, ker se pogajanja z drugimi evropskimi klubi niso premaknila, so si premislili po ponudbi kluba iz NBA."

San Antonio naj bi zeleno-belim plačal nekaj več kot 300 tisoč evrov odškodnine, s čimer se bodo uresničile Baynesove sanje o igranju v najmočnejši ligi na svetu. Zmaji bojda že iščejo njegovo zamenjavo, potem ko so že končali z nastopanjem v Evroligi.

Po Dannyju Greenu bi bil Baynes že drugi košarkar Olimpije, ki bi v zadnjem času okrepil vrste kluba iz Teksasa, kjer sta nekoč igrala tudi Radoslav Nesterović in Beno Udrih, prav tako nekdanja člana zeleno-belih. Blizu odhoda v San Antonio je bil pred letošnjo sezono tudi Erazem Lorbek.

Krka prekinila z Golemcem (STA)

Iz košarkarskega kluba Krka so sporočili, da so se z Jurico Golemcem v sredo dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja. Golemac se je Krki pridružil na začetku letošnje sezone, vendar je zaradi poškodbe kolena za Novomeščane igral le na šestih tekmah.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so se skupaj z igralcem pred časom odločili za operacijo, v zadnjih dveh mesecih je saniral poškodbo in treniral po posebnem programu. Predvidevali so, da bo v začetku januarja zdrav in pripravljen na igranje košarke, a se je na zadnjih pregledih izkazalo, da bo potrebna daljša rehabilitacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.