Zmaji brez Baynesa do zmage v Stožicah

Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Jaka Blažič Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Sašo Filipovski Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Dražen Bubnić Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar)
Košarkarji Uniona Olimpije so na tekmi 17. kola lige ABA v dramatični končnici premagali Zadar. Ljubljančani so zaostajali le v prvi četrtini, nato pa prevzeli pobudo in stopnjevali prednost. V zaključku so se gostje približali na vsega točko zaostanka, vendar so se domači košarkarji zbrali in razveselili tribune v Stožicah, s katerih je tekmo spremljal zdaj že nekdanji Zmaj Aron Baynes.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so se po dveh porazih vrnili v zmagovalne tirnice. Sicer oslabljeni, vendar zato zelo navdahnjeni izza črte, so premagali Zadar in vpisali deveti par točk v sezoni. Union Olimpija je zadela kar dvanajst trojk.

Ljubljančani so nastopili brez dveh ključnih igralcev. Avstralski reprezentant Aron Baynes, ki je imel v tej sezoni povprečje dobrih 13 točk in 8 skokov na tekmo, je še zadnjič pred odhodom v San Antonio Spurs v ligo NBA pozdravil zdaj že bivše soigralce, Dylan Page pa je odpotoval v ZDA, kjer ob ženi pričakuje rojstvo otroka. Njuno odsotnost sta dobro izkoristila zdaj najvišja igralca Uniona Olimpije Alen Omić, ki je zbral 12 točk in 7 skokov, ter mladi, komaj 17-letni Emir Sulejmanović z osmimi točkami, junak tekme pa je bil Jaka Blažič s 26 točkami in ključno trojko sedemnajst sekund pred koncem.

Foto: ABA (Union Olimpija : Zadar) Jaka Blažič Tudi brez glavnih igralcev so zmaji pokazali borbeno igro. Po medlem začetku so sredi druge četrtine uprizorili pravi festival trojk, ki je močno načel zasedbo iz Zadra. Tri v nizu je zadel Temmu Rannikko (17 točk, trojke 5:7, 4 podaje), eno je dodal Klemen Prepelič in ko je polaganje zadel še Emir Sulejmanović, so imeli Ljubljančani že enajst točk naskoka (41:30).

Zadar se je v nadaljevanju sicer približal, vendar je vse njihove poskuse nadzoroval Jaka Blažič. V tretji četrtini, ko je Union Olimpija prišla do prednosti 68:53, je Blažič dosegel 13 točk, ko je bilo najbolj tesno - Zadar se je v zaključku tekme povsem približal (81:80), pa je Blažič v zadnji sekundi napada zadel trojko, ki je dokončno pokopala upov gostov (84:80).

Union Olimpija bo v 18. krogu 19. januarja ob 19. uri gostovala pri zagrebški Cedeviti.

Liga Aba, 17. kolo:

Union Olimpija : Zadar 88:81 (21:23, 27:17, 20:17, 20:24)
Blažič 26, Rannikko 17, Omić 12; Travis 26, Krasić 12

Crvena zvezda : Cedevita 90:65 (69:52, 48:30, 28:19)
Savović 14, Cvetković 12, Brown 12; Wright 22, Suton 13

Ponedeljek ob 20.30:
Radnički - MZT Skopje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.