Zmaji do prve zmage v drugem delu

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 3. kroga 2. dela lige Ebel v gosteh premagali Innsbruck s 4:1 (1:0, 2:0, 1:1).
Oglej si celoten članek

Možnosti Ljubljančanov, da se prebijejo v četrtfinale, so bile majhne že ob začetku drugega dela, po dveh porazih pa so se še zmanjšale. Zato so zmaji v tretji tekmi nujno potrebovali točki, da bi ohranili vsaj teoretične možnosti. Tako za gostitelje kot za Ljubljančane je bila to tako odločilna tekma, saj je bil tudi Innsbruck v podobnih težavah, razpletla pa se je z visoko zmago zeleno-belih.

Po treh zaporednih zmagah v medsebojnih dvobojih v tej sezoni so gostje krenili zelo napadalno, domači so imeli hitro prvo izključitev, veliko priložnost pa Anže Ropret, a je bil vratar Adam Munro na mestu. Kasneje so domači vse stavili na napad. V tem času se je zelo izkazal vratar gostov Miika Wiikman, ko so gledalci že videli ploščke v mreži, je vse ubranil, predvsem dve priložnosti nekdanjemu zmaju Jeffu Ulmerju. Prvi ključni trenutek tekme se je nato zgodil ob koncu prve tretjine; potem ko so se domači ubranili z igralcem manj, je Gregor Koblar prestregel podajo na ogradi in s silovitim strelom premagal Munroja.

Gol je dal zmajem krila. V 24. minuti si je Tadej Snoj priigral kazenski strel, ki pa ga ni spremenil v zadetek. A tri minute kasneje so, ko so že imeli igralca več, ob novi izključitvi domačih vratarja zamenjali s šestim igralcem, zadel pa je Tom Zanoški. Sredi tekme je sledil še zadetek z igralcem manj, dosegel ga je Aleš Mušič. Kaj lahko pa bi se ta tretjina lahko končala še z višjim vodstvom, saj so imeli gostje še nekaj priložnosti.

Piko na i je Olimpija postavila v 43. minuti, ko je Mušič ob novi izključitvi na ljubljanski strani spet prestregel podajo tekmecev, z Zanoškim pa sta dobro končala protinapad za 4:0. Olimpija je imela v zadnjem delu še minuto in 11 sekund na ledu razmerje 5-3, a gola ni bilo, za konec pa so svoj "power play" izkoristili domači.

Liga Ebel, skupina za končnico:

Innsbruck : Telemach Olimpija 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
KAC Celovec : Graz 99ers 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Bolzano : Dornbirn 3:2 (1:2, 0:0, 1:0; 1:0)

Lestvica:
1. Bolzano 10 (4)
2. Graz 99ers  8 (2)
3. KAC Celovec 5 (3)
4. Dornbirn 4 (1)
5. Telemach Olimpija 2
6. Innsbruck 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.