Šport
11 ogledov

Zmaji do prve zmage v drugem delu

Aleš Mušič Simon Maljevac
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 3. kroga 2. dela lige Ebel v gosteh premagali Innsbruck s 4:1 (1:0, 2:0, 1:1).

Možnosti Ljubljančanov, da se prebijejo v četrtfinale, so bile majhne že ob začetku drugega dela, po dveh porazih pa so se še zmanjšale. Zato so zmaji v tretji tekmi nujno potrebovali točki, da bi ohranili vsaj teoretične možnosti. Tako za gostitelje kot za Ljubljančane je bila to tako odločilna tekma, saj je bil tudi Innsbruck v podobnih težavah, razpletla pa se je z visoko zmago zeleno-belih.

Po treh zaporednih zmagah v medsebojnih dvobojih v tej sezoni so gostje krenili zelo napadalno, domači so imeli hitro prvo izključitev, veliko priložnost pa Anže Ropret, a je bil vratar Adam Munro na mestu. Kasneje so domači vse stavili na napad. V tem času se je zelo izkazal vratar gostov Miika Wiikman, ko so gledalci že videli ploščke v mreži, je vse ubranil, predvsem dve priložnosti nekdanjemu zmaju Jeffu Ulmerju. Prvi ključni trenutek tekme se je nato zgodil ob koncu prve tretjine; potem ko so se domači ubranili z igralcem manj, je Gregor Koblar prestregel podajo na ogradi in s silovitim strelom premagal Munroja.

Gol je dal zmajem krila. V 24. minuti si je Tadej Snoj priigral kazenski strel, ki pa ga ni spremenil v zadetek. A tri minute kasneje so, ko so že imeli igralca več, ob novi izključitvi domačih vratarja zamenjali s šestim igralcem, zadel pa je Tom Zanoški. Sredi tekme je sledil še zadetek z igralcem manj, dosegel ga je Aleš Mušič. Kaj lahko pa bi se ta tretjina lahko končala še z višjim vodstvom, saj so imeli gostje še nekaj priložnosti.

Piko na i je Olimpija postavila v 43. minuti, ko je Mušič ob novi izključitvi na ljubljanski strani spet prestregel podajo tekmecev, z Zanoškim pa sta dobro končala protinapad za 4:0. Olimpija je imela v zadnjem delu še minuto in 11 sekund na ledu razmerje 5-3, a gola ni bilo, za konec pa so svoj "power play" izkoristili domači.

Liga Ebel, skupina za končnico:

Innsbruck : Telemach Olimpija 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
KAC Celovec : Graz 99ers 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Bolzano : Dornbirn 3:2 (1:2, 0:0, 1:0; 1:0)

Lestvica:
1. Bolzano 10 (4)
2. Graz 99ers  8 (2)
3. KAC Celovec 5 (3)
4. Dornbirn 4 (1)
5. Telemach Olimpija 2
6. Innsbruck 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.