Šport
23 ogledov

David Rodman in Kovačević v Gradcu

David Rodman portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Saša Despot
Slovenski hokejski reprezentant David Rodman bo kariero nadaljeval v ekipi Graz 99ers. Vodstvo lige Ebel je medtem potrdilo, da bodo vsi klubi, ki v tekmovanju nastopajo letos, v razširjenem avstrijskem prvenstvu igrali tudi v prihodnji sezoni.

Kot poroča avstrijski časnik Kleine Zeitung, se je 31-letni slovenski napadalec David Rodman, nazadnje član švedskega drugoligaša Oskarshavna, dogovarjal tudi s Celovčani, kjer igra njegov starejši brat Marcel, nazadnje pa sklenil dogovor z Gradčani.

David Rodman je za Oskarshavn (švedski klub je danes potrdil njegov odhod) v treh sezonah na 130 tekmah dosegel 85 točk in 34 golov. "Če bo vse v redu s papirji, lahko David za nas zaigra že v petek v Szekesfehervarju," je dejal direktor 99ersov Bernd Vollmann.

Graz 99ers pa bo očitno pred nadaljevanjem tekmovanja v ligi Ebel (do konca rednega dela je še šest krogov, Štajerci pa so za zdaj na osmem mestu) posegel po še eni slovenski okrepitvi. Po poročanju Kleine Zeitunga naj bi namreč v Gradcu danes zvečer sklenili še dogovor z branilcem Sabahudinom Kovačevićem, ki je doslej igral za Karagando v ruski drugi ligi.

Vrnitev Medveščaka?

Vsi hokejski klubi, ki sodelujejo v ligi Ebel, razširjenem avstrijskem prvenstvu, bodo v njej sodelovali tudi v naslednji sezoni. Vodstvo tekmovanja je danes, ko se je iztekel rok za potrditev nadaljevanja sodelovanja, dobilo potrditve vseh 12 klubov. 

Liga Ebel bo tako tudi v naslednji sezoni imela vsaj 12 članov: iz Avstrije Salzburg, Linz, Dunaj, Beljak, Gradec, Dornbirn, Celovec in Innsbruck, iz Slovenije Telemach Olimpijo, iz Češke Orle Znojmo, iz Italije Bolzano, iz Madžarske pa Fehervar.

Čeprav so bili v vodstvu tekmovanja zadovoljni, da so tako hitro dobili potrditve vseh sodelujočih klubov, pa morda v sezoni 2015/16 ne bo nastopalo le 12 ekip. Povečala bi se lahko na 14 članic, dva kluba sta že izrazila zanimanje, vendar bo odločitev o morebitni širitvi znana šele aprila. Ena izmed teh ekip pa naj bi bil zagrebški Medveščak, ki je nekoč že igral v tem tekmovanju, a se je nato leta 2013 preselil v rusko KHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.