Šport
8 ogledov

Slabih 15 minut Olimpije za zmago Dunaja

hokej Saša Despot
Hokejisti iz avstrijske prestolnice so slavili v slovenski (2:4), za poraz zmajev je bila usodna katastrofalna druga tretjina.

Ljubljanski hokejisti so po tesnem porazu na zadnji tekmi proti Celovčanom upali, da bodo na domačem ledu nadaljevali uspešen niz tekem proti Dunaju. Proti Vienni so namreč novembra in decembra nekoliko nepričakovano dobili oba dvoboja na njenem ledu, najprej po kazenskih strelih, pozneje pa še po rednem delu. A v tretje ni šlo, Dunajčani so se tokrat predstavili kot precej boljši tekmec in so brez težav povozili zmaje na njihovem terenu.

Kako se bo razvijala tekma, so pokazale že uvodne minute. Domači, manjkala sta poškodovana Matej Hočevar in Tom Zanoški (status drugega vratarja pa ima po novem, odkar je Aleš Sila odšel na Madžarsko, Tomaž Trelc), so sicer skušali z nekaj akcijami presenetiti vratarja Matthewa Zabo, vendar brez učinka. Terensko premoč so imeli gostje, vendar se je domači vratar Andy Chiodo v prvem delu izkazal z nekaj obrambami in ohranil izid 0:0.

Selan in Ropret popravila vtis 

A tak izid je bil na semaforju le do 35. sekunde drugega dela. Takrat je zadel Peter Macarthur, Olimpija je imela takoj zatem še priložnost po strelu Maksa Selana, vse ostalo pa je bilo nato v znamenju ekipe v rumenem. Dunajčani so brez težav prihajali pred vrata Chioda, nizali akcije in nevarne strele, pa tudi gole. Sredi tekme so ob igralcu več povedli z 2:0, nato po zmedi v domači obrambi tretji odbitek spravili za hrbet Chioda, za piko na i pa že v 37. minuti povišali na 4:0.

V zadnjem delu je dolgo časa kazalo, da se bodo domači morali zadovoljiti z visokim porazom brez doseženega zadetka. Dunajčani so namreč brez večjih težav vzdrževali razliko, čeprav so spustili ritem in pred vrati Chioda niso bili tako nevarni. Nato pa je Selan vendarle poskrbel, da gostujoči vratar Zaba domov ni odšel s "shutoutom". V zadnji minuti pa je poraz ublažil še Anže Ropret.

Liga Ebel, 38. kolo:

Telemach Olimpija : Vienna Capitals 2:4 (0:0, 0:4, 2:0)
Selan 54., Ropret 60.; Macarthur 21., Ferland 29., Grosslercher 32., Foucault 37.

VSV Beljak : Fehervar 8:1 (6:1, 0:0, 2:0)
Red Bull Salzburg : Orli Znojmo 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
Innsbruck : KAC Celovec 6:3 (0:1, 5:1, 1:1)
Graz 99ers : Bolzano 2:4 (1:3, 0:1, 1:0)
Black Wings Linz : Dornbirn 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.