Šport
16 ogledov

Zmaji do zmage tudi na Dunaju

hokej Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 28. kola lige Ebel v gosteh na Dunaju premagali ekipo Vienna Capitals s 3:1 (1:0, 0:0, 2:1).

Potem ko so zmaji po nekaj dneh zamude zaradi slabega vremena le dočakali zimsko klasiko na odprtem drsališču pred slovenskim parlamentom, jih je danes že čakala nova zahtevna naloga. Trener Fabian Dahlem, ki je v četrtek na led proti Jeseničanom poslal mešano zasedbo iz lige Ebel in DP, je tokrat seveda spet računal na vse svoje najmočnejše adute. Ljubljančani so v zadnjih tednih počasi prišli do želene forme in nazadnje v tem tekmovanju premagali Celovčane, Dunajčani pa so slab niz šestih tekem brez zmage prekinili z zmago v zadnjem kolu. Tokrat so bili lahko spet bolj zadovoljni zmaji, ki so s trdno obrambo prišli do dveh dragocenih točk.

Pričakovati je bilo silovit pritisk domačih in ti so v prvih minutah res oblegali gol Olimpije. Nato je imel svoje trenutke tudi domači vratar Matt Zaba ter ubranil poskusa Hunterja Bishopa in Žige Pešuta. V teh minutah sta poskušala še Anže Ropret in Andrej Hebar, najlepšo priložnost pa je imel Luka Kalan, a z desne ni dobro zadel ploščka. Prvi ljubljanski "power-play" se je končal z nevarnim strelom Marvina Degona, ki ga je domači vratar ubranil, je pa ta poskus že napovedal tisto, kar se je zgodilo v 19. minuti, ko je isti igralec zadel levi zgornji kot vrat za vodstvo zeleno-belih.

Nadaljevalo se je s pritiskom Dunaja, a so se gostje ubranili, nato sta poskušala Pešut in Gregor Koblar. Od 30. minute so povsem zagospodarili domači, priložnosti so se kar vrstile, a je Andy Chiodo vse ubranil. Ob novi izključitvi so se morali gostje zbrati, saj se je kazen zavlekla še v zadnjo tretjino.

Pozneje je imela tudi ljubljanska ekipa štiri minute igralca več, a je bil Zaba takrat pri strelu Degona bolj pozoren. V zadnjih minutah so Dunajčani spet silovito pritisnili, nato pa z nekaj smole dobili še drugi gol. Aleš Mušič jim je pobegnil, streljal, Zaba je plošček že ujel, a mu je nato ušel v gol. Ko so nato domači v 59. vendarle znižali, je sledila popolna ofenziva, tudi brez vratarja in ob novi številčni prednosti. Toda Mušič je hladnokrvno s strelom na prazna vrata poskrbel za končnih 3:1.

Lestvica:
1. Red Bull Salzburg 42
2. Black Wings Linz 36
3. Fehervar 35
4. Vienna Capitals 34
5. Orli Znojmo 32
6. Graz 99ers 31
7. VSV Beljak 29
8. Bolzano 27
9. KAC Celovec 27 (+1)
10. Innsbruck 25
11. Dornbirn 24
12. Telemach Olimpija 23 (+1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.