Zmaji do velike zmage v gosteh

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. krogu evropskega pokala v gosteh premagali Bilbao s 83:80 (18:22, 45:41, 61:59).
Oglej si celoten članek

Zaradi poškodb zdesetkani zmaji so prišli do nepričakovanega uspeha v gosteh pri španskem prvoligašu Bilbau in tako v 4. krogu EuroCupa zabeležili drugo zmago, prvo po dveh zaporednih porazih. Izbranci Gašperja Potočnika so si zmago prislužili predvsem z odlično igro v drugi četrtini, ki so jo dobili s 27:19.

Košarkarji Olimpije so bili sicer skozi vso tekmo enakovreden tekmec, v odločilnih zadnjih minutah pa so pokazali veliko mero zrelosti in zbranosti. Domačini so slabi dve minuti pred koncem izenačili na 76:76, Saša Zagorac (17 točk, 3 skoki), Zach Wright (18 točk, 10 skokov, 5 podaj) in Blaž Mahkovic (11 točk) pa so v zadnji minuti ohranili mirno kri s črte prostih metov in tekmo pripeljali do srečnega konca.

"Čestitke igralcem za prikazano, predvsem zaradi situacije pred tekmo. Imeli smo težave s poškodbami in štirimi zaporednimi porazi. Igrali smo z izjemno kvalitetnim nasprotnikom na gostovanju, zato sem te zmage še toliko bolj vesel. Vesel sem tudi zaradi dejstva, da so fantje verjeli v uspeh na gostovanju pri ekipi kot je Bilbao," je bil po tekmi zadovoljen Potočnik.

Union Olimpija bo v naslednjem krogu evropskega pokala 11. novembra gostila nemški Oldenburg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.