Zmaji iz Domžal s prednostjo zadetka

Foto: SPS/nkolimpija.si
Foto: SPS/nkolimpija.si
Derbi prvih četrtfinalnih tekem pokala med Domžalami in Olimpijo so v gosteh dobili zmaji (0:1). V gosteh si je prednost priigralo tudi Celje in sicer pri Zavrču (2:3), Gorica pa je doma odpravila Luko Koper (3:1).
Oglej si celoten članek

Na derbiju dneva si je Olimpija v gosteh proti Domžalam priigrala ugodno izhodišče pred povratno tekmo (0:1). Vodilna ekipa državnega prvenstva je izgubila po zadetku Arisa Zarifovića v 34. minuti, ko je zadel z glavo po podaji iz kota.

Sicer pa sta imeli obe ekipi ob koncu tekme lepi priložnosti za spremembo rezultata, obe v 85. minuti. Najprej je na domžalski strani z glavo streljal Nemanja Maksimović, na golovi črti pa je odbil Boban Jović, nato pa je na drugi strani, prav tako s strelom z glavo, Andraž Šporar zadel prečko.

Celjani na pragu polfinala

Prvo današnjo četrtfinalno tekmo so dobili Celjani, ki so v gosteh premagali Zavrč (2:3). Potem ko so domači dobro začeli tekmo in prek Andreja Dugolina po obrambi Matica Kotnika zadeli vratnico, so gosti povedli v 17. minuti prek Andraža ŽurejaToni Datković je v 43. minuti izid izenačil, v drugem polčasu pa so Celjani prek Tilna Klemenčiča v 55. in Sunnyja Omoregieja v 75. minuti prišli do odločilne prednosti. Končni izid je v postavil Jure Matjašič v 77. minuti.

Lotrič za upanje kanarčkov

Na drugi tekmi, primorskem prvoligaškem derbiju, je Gorica svojo nalogo na domačem igrišču dobro opravila, saj si je pred povratnim obračunom priigrali lepo prednost (3:1). Gostitelji so povedli s 3:0 po zadetkih Luke Majcna v 37. minuti, Simoneja Napolija v 47. in Alessia  Innocentija v 56. minuti, medtem ko je nekaj upov pred povratnim obračunom kanarčkom vzbudil Mitja Lotrič v 64. minuti.

Četrti četrtfinalni dvoboj bo odigran v kasnejšem terminu, saj novomeška Krka še ni dobila svojega tekmeca. Kdo se bo zoperstavil Dolenjcem, bo znano prihodnji torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu na dvoboju osmine finala pomerila Maribor in Kalcer Radomlje.

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme):

Zavrč : Celje 2:3 (1:1)
Datković 43., Matjašič 77.; Žurej 17., Klemenčič 55., Omoregie 75.

Gorica : Luka Koper 3:1 (1:0)
Majcen 37., Napoli 47., Innocenti 56.; Lotrič 64.

Domžale : Olimpija Ljubljana 0:1 (0:1)
Zarifović 34.

Preloženo:
Krka Novo mesto - Maribor/Kalcer Radomlje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.