Zmaji iz Linza s porcijo štirih golov

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Ljubljanska Telemach Olimpija je na nedeljski tekmi 27. kola lige Ebel izgubila na gostovanju pri Linzu (1:4). Neverjetna zmaga VSV Beljaka nad Medveščakom - na Koroškem je bilo 11:2!
Oglej si celoten članek

Ljubljanski hokejisti so na prejšnji tekmi odlično nadoknadili nepričakovano izgubljeni točki iz dvoboja z Innsbruckom in po kazenskih strelih v gosteh premagali vodilni Dunaj. Toda časa za slavje ali počitek ni bilo, saj je zmaje že danes čakala nova zahtevna tekma, obračun z branilci naslova iz Linza v njihovi dvorani.

V boju tekmecev lanskega polfinala lige so bili v letošnjih tekmah dvakrat boljši Avstrijci, na prvi tekmi so doma zmagali s 7:3, pred 14 dnevi pa v Tivoliju slavili po kazenskih strelih s 3:2. Dobili pa so tudi današnjo tekmo, čeprav so bili slovenski hokejisti večji del tekme enakovredni.

Končni rezultat ni pravi pokazatelj dogajanja na ledu v polni dvorani v Linzu. Ljubljančani so bili povsem enakovreden tekmec, domače je kar nekajkrat reševal vratar David Leneveu, ki je pred časom prišel v Linz namesto Alexa Westlunda.

Lebler kaznoval zapravljive Ljubljančane

Že v deseti sekundi ga je dobro ogrel Jan Muršak, v 12. minuti pa je imel priložnost še Eric Pance, vendar je bil domači vratar še enkrat na mestu. V naslednji minuti pa je imel največ zaslug za 0:0, ko je Miha Pesjak streljal iz bližine, Leneveu pa je plošček ujel, ko so ga mnogi že videli v golu.

In le nekaj sekund za tem je Brian Lebler z natančnim in močnim strelom premagal Jerryja Kuhna, domači pa so nato ob prvi igri z igralcev več zadeli še prečko, streljal je Marc-Andre Dorion.

Nadaljevanje je bilo podobno, igra izenačena, domači pa so spretno in srečno v 33. minuti preko Martina Grabherja Meierja dosegli drugi gol, ko je strelec ostal sam ob levi vratnici. Kanček upanja je za goste vzbudil Muršak 48 sekund pred koncem drugega dela, z natančnim strelom pod prečko je ob igralcu več znižal na 1:2.

Sodnik ustavil plošček in "zakrivil" gol

Katastrofalno za zmaje pa se je začela zadnja tretjina. Domači so že v 12. sekundi spet pobegnili na +2, del krivde pa gre tudi sodniku Georghu Veitu, saj je ob ogradi malo pred modro črto Olimpijine obrambe s telesom zaustavil plošček, ki bi sicer šel z ledu.

Darilo pa je Lebler dobro izkoristil. Gol je presekal igro gostov, ki so sicer še poskušali, v zadnjih trenutkih tudi brez vratarja, a je Mike Oullette dosegel še gol za končnih 4:1. Ljubljančani se bodo v naslednjem kolu spet preselili na domačo ledeno ploskev, v petek v Tivoli prihaja ranjeni zagrebški Medveščak, ki je danes v Beljaku klonil kar z 2:11.

Liga Ebel, 27. kolo:

Black Wings Linz : Telemach Olimpija 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Lebler (14, 41), Grabher (33), Ouellette (59); Muršak (40)

VSV Beljak : Medveščak 11:2 (4:1, 6:1, 1:0)
Gradec : Innsbruck 6:4 (3:1, 1:1, 2:2)
Orli Znojmo : Salzburg 4:3* (1:0, 1:2, 1:1, 1:0)
Dornbirn : Sapa Fehervar 5:4* (0:1, 2:3, 2:0, 1:0)
KAC Celovec : Dunaj 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.