Zmaji le bleda senca sebe iz prejšnjih tekem

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 4. krogu evropskega pokala (skupina D) izgubili s Trentom z 52:61 (12:15, 22:30, 34:54).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtem krogu oziroma tretji tekmi v novi sezoni evropskega pokala - dvoboj s Bursasporom bodo odigrali naknadno - doživeli drugi poraz. Na gostovanju na severu Italije jim je mero vzela ekipa Trenta, ki je slavila z 61:52.

Foto: Twitter Cedevita Olimpija

Italijani, ki so v uvodnih štirih krogih domačega prvenstva zabeležili le eno zmago in so na predzadnjem mestu Lege A, ostajajo po četrti zmagi vodilna ekipa v skupini D evropskega pokala. Ljubljančani na drugi strani so na repu razpredelnice in bodo morali na preostalih srečanjih pokazati precej več, če želijo v prvem delu osvojiti eno od prvih štirih mest v skupini, ki vodijo med šestnajst najboljših.

Cedevita Olimpija je bila le bleda senca ekipe, ki je prejšnji teden dosegla uvodno zmago v Stožicah proti Gran Canarii, čez vikend pa v Tivoliju nadigrala Split. Izgubila je uvodne tri četrtine, tretjo kar z 12:24, v zadnjih desetih minutah pa je le delno ublažila visok poraz.

Foto: Twitter Cedevita Olimpija

Poraz je bil na vidiku že ob odmoru, saj trener Jurica Golemac ni imel razpoloženega posameznika v napadu, njegova ekipa pa je v prvih dvajsetih minutah zadela le devet metrov iz igre (9:33, 21 %). Potrditev je sledila v tretjem delu, v katerem so domači najprej povedli z 39:27, v 29. minuti pa z 52:32. Cedevita Olimpija je ob koncu zadela zgolj 21 metov iz igre (trojke 11,1 %), skupaj pa so njeni igralci naredili le 13 osebnih napak.

Cedevita Olimpija bo v petem krogu naslednjo sredo, 28. oktobra, gostila grški Patras.

* Dvorana BLM Group Arena, sodniki: Latisevs (Latvija), Perez (Španija), Racys (Litva).
* Trento: Martin 2, Pascolo 6 (2:2), Browne 14 (2:2), Forray 8, Sanders 9 (2:2), Morgan 7, Williams 10, Maye 5.
* Cedevita Olimpija: Perry 13, Hopkins 7 (1:2), Murić 4 (0:1), Blažič 12 (4:6), Brown 2, Hodžić 3, Jones 6 (1:4), Marinković 4.
* Prosti meti: Trento 6:6, Cedevita Olimpija 6:13.
* Met za tri točke: Trento 7:29 (Browne 2, Forray 2, Sanders, Maye, Morgan), Cedevita Olimpija 3:27 (Perry, Hodžić, Jones).
* Osebne napake: Trento 19, Cedevita Olimpija 13.
* Pet osebnih: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.