Šport > Košarka
90 ogledov

Zmaji le bleda senca sebe iz prejšnjih tekem

Cedevita Olimpija Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 4. krogu evropskega pokala (skupina D) izgubili s Trentom z 52:61 (12:15, 22:30, 34:54).

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtem krogu oziroma tretji tekmi v novi sezoni evropskega pokala - dvoboj s Bursasporom bodo odigrali naknadno - doživeli drugi poraz. Na gostovanju na severu Italije jim je mero vzela ekipa Trenta, ki je slavila z 61:52.

Cedevita Olimpija | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Italijani, ki so v uvodnih štirih krogih domačega prvenstva zabeležili le eno zmago in so na predzadnjem mestu Lege A, ostajajo po četrti zmagi vodilna ekipa v skupini D evropskega pokala. Ljubljančani na drugi strani so na repu razpredelnice in bodo morali na preostalih srečanjih pokazati precej več, če želijo v prvem delu osvojiti eno od prvih štirih mest v skupini, ki vodijo med šestnajst najboljših.

Cedevita Olimpija je bila le bleda senca ekipe, ki je prejšnji teden dosegla uvodno zmago v Stožicah proti Gran Canarii, čez vikend pa v Tivoliju nadigrala Split. Izgubila je uvodne tri četrtine, tretjo kar z 12:24, v zadnjih desetih minutah pa je le delno ublažila visok poraz.

Cedevita Olimpija | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Poraz je bil na vidiku že ob odmoru, saj trener Jurica Golemac ni imel razpoloženega posameznika v napadu, njegova ekipa pa je v prvih dvajsetih minutah zadela le devet metrov iz igre (9:33, 21 %). Potrditev je sledila v tretjem delu, v katerem so domači najprej povedli z 39:27, v 29. minuti pa z 52:32. Cedevita Olimpija je ob koncu zadela zgolj 21 metov iz igre (trojke 11,1 %), skupaj pa so njeni igralci naredili le 13 osebnih napak.

Cedevita Olimpija bo v petem krogu naslednjo sredo, 28. oktobra, gostila grški Patras.

* Dvorana BLM Group Arena, sodniki: Latisevs (Latvija), Perez (Španija), Racys (Litva).
* Trento: Martin 2, Pascolo 6 (2:2), Browne 14 (2:2), Forray 8, Sanders 9 (2:2), Morgan 7, Williams 10, Maye 5.
* Cedevita Olimpija: Perry 13, Hopkins 7 (1:2), Murić 4 (0:1), Blažič 12 (4:6), Brown 2, Hodžić 3, Jones 6 (1:4), Marinković 4.
* Prosti meti: Trento 6:6, Cedevita Olimpija 6:13.
* Met za tri točke: Trento 7:29 (Browne 2, Forray 2, Sanders, Maye, Morgan), Cedevita Olimpija 3:27 (Perry, Hodžić, Jones).
* Osebne napake: Trento 19, Cedevita Olimpija 13.
* Pet osebnih: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.