Zmaji le še zmago od naslova

Foto: Žurnal24 Zmaji so tokrat grizli v napadu in bili natančni v napadu, kar je bilo dovolj za
Tretjo tekmo finala lige Telemach v Novem mestu so dobili košarkarji Union Olimpije, ki so Krko ugnali z 69:63. Zmaji za nov naslov državnih prvakov potrebujejo le še eno zmago.
Oglej si celoten članek

Košarkarje Uniona Olimpije loči le še ena zmaga od 16. naslova prvaka Slovenije. Varovanci Mira Alilovića so v tretji tekmi prikazali dobro košarko in se v Novem mestu zasluženo veselili zmage ter vodstva z 2:1. Do končnega zmagoslavja lahko pridejo v četrtek ob 20. uri v Stožicah, sicer pa bo prvaka jubilejnega dvajsetega državnega prvenstva odločala peta tekma v soboto v Novem mestu.

Gostitelji so tekmo znova odlično odprli, hitro povedli z 8:2 in v prvi četrtini še z 18:8, nato pa je prišla zanje katastrofalna druga četrtina, v kateri so bili Ljubljančani popolni gospodarji parketa dvorane Leona Štuklja. Bolj natančno, kraljeval je v Novem mestu vzgojeni igralec Jaka Klobučar, ki je trenutno na začasnem delu v prestolnici.

Mladi branilec je do 16. minute tekme dosegel 13 točk, od tega vse v delnem izidu 18:0, ki ga je Union Olimpija naredila v prvih šestih minutah druge četrtine. Hkrati je soigralcem pokazal, kako zadeti izza črte 6,75 - zadel je vse tri svoje poskuse -, tako da so zmaji dobili prvi polčas z 39:32, zadeli pa so kar devet trojk iz dvanajstih metov.

Čeprav je Krka v nadaljevanju hitro vzpostavila ravnotežje (42:42), pa se ji v ospredje ni uspelo prebiti, saj je imela pred seboj ekipo, ki si je bolj želela zmago kot na prvih dveh srečanjih. V to je Union Olimpija vložila neprimerno več truda v obrambi, dobro odigrala bitko pod obročema in bila za vse skupaj nagrajena z učinkovitostjo v napadu.

Tako so se Ljubljančani v zaključku tretje četrtine znova prebili do otipljivejše prednosti (52:45), ki je do konca srečanja niso več izpustili iz rok. Krka se je sicer trudila, v 36. minuti prišla na 56:60, v zadnji minuti pa na 63:65, vendar tokrat enostavno ni imela dovolj moči ali razpoloženih posameznikov, da bi ugnala evroligaško Union Olimpijo.

Finale lige Telemach, tretja tekma:


Krka : Union Olimpija 63:69 (23:15, 9:24, 13:13, 18:17)  /1:2/
Balažič 15, Djordjević 12; Klobučar 15, Gregory 12, Markota 11

- // V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na tri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.