Šport > Košarka
24 ogledov

Zmaji le še zmago od naslova

Zmaji so tokrat grizli v napadu in bili natančni v napadu, kar je bilo dovolj za Žurnal24 main
Tretjo tekmo finala lige Telemach v Novem mestu so dobili košarkarji Union Olimpije, ki so Krko ugnali z 69:63. Zmaji za nov naslov državnih prvakov potrebujejo le še eno zmago.

Košarkarje Uniona Olimpije loči le še ena zmaga od 16. naslova prvaka Slovenije. Varovanci Mira Alilovića so v tretji tekmi prikazali dobro košarko in se v Novem mestu zasluženo veselili zmage ter vodstva z 2:1. Do končnega zmagoslavja lahko pridejo v četrtek ob 20. uri v Stožicah, sicer pa bo prvaka jubilejnega dvajsetega državnega prvenstva odločala peta tekma v soboto v Novem mestu.

Gostitelji so tekmo znova odlično odprli, hitro povedli z 8:2 in v prvi četrtini še z 18:8, nato pa je prišla zanje katastrofalna druga četrtina, v kateri so bili Ljubljančani popolni gospodarji parketa dvorane Leona Štuklja. Bolj natančno, kraljeval je v Novem mestu vzgojeni igralec Jaka Klobučar, ki je trenutno na začasnem delu v prestolnici.

Mladi branilec je do 16. minute tekme dosegel 13 točk, od tega vse v delnem izidu 18:0, ki ga je Union Olimpija naredila v prvih šestih minutah druge četrtine. Hkrati je soigralcem pokazal, kako zadeti izza črte 6,75 - zadel je vse tri svoje poskuse -, tako da so zmaji dobili prvi polčas z 39:32, zadeli pa so kar devet trojk iz dvanajstih metov.

Čeprav je Krka v nadaljevanju hitro vzpostavila ravnotežje (42:42), pa se ji v ospredje ni uspelo prebiti, saj je imela pred seboj ekipo, ki si je bolj želela zmago kot na prvih dveh srečanjih. V to je Union Olimpija vložila neprimerno več truda v obrambi, dobro odigrala bitko pod obročema in bila za vse skupaj nagrajena z učinkovitostjo v napadu.

Tako so se Ljubljančani v zaključku tretje četrtine znova prebili do otipljivejše prednosti (52:45), ki je do konca srečanja niso več izpustili iz rok. Krka se je sicer trudila, v 36. minuti prišla na 56:60, v zadnji minuti pa na 63:65, vendar tokrat enostavno ni imela dovolj moči ali razpoloženih posameznikov, da bi ugnala evroligaško Union Olimpijo.

Finale lige Telemach, tretja tekma:


Krka : Union Olimpija 63:69 (23:15, 9:24, 13:13, 18:17)  /1:2/
Balažič 15, Djordjević 12; Klobučar 15, Gregory 12, Markota 11

- // V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na tri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.