Zmaji na koncu prekratki

Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. kolu drugega dela izgubili z Bayernom iz Münchna s 84:90 (20:26, 43:51, 58:66).
Oglej si celoten članek

Za Bavarce je to druga zmaga proti Ljubljančanom v zadnjem tednu - v Stožicah so slavili z 90:80 - ter četrta v drugem delu, ki jim že zagotavlja uvrstitev med šestnajst najboljših moštev v tem tekmovanju. Za napredovanje imajo možnosti tudi še Ljubljančani; v naslednjem kolu bodo gostovali pri Bambergu, 11. februarja pa se bodo v Stožicah pomerili s francoskim Dijonom.

Za razliko od tekme prejšnji teden, v kateri so zmaji po dobrem prvem polčasu v nadaljevanju zapravili vso prednost in visoko izgubili, so tokrat prikazali hrabro igro in znova dokazali, da jim gostovanja v evropskem pokalu ugajajo. V zaključku tekme so bili kar nekajkrat blizu pete zmage na sedmih gostovanjih v tej sezoni.

Potem ko so zaostajali večji del tekme, so v zadnji četrtini s čvrsto obrambi prišli do priložnosti za preobrat. Sasu Salin je v 34. minuti izenačil na 66:66, nato je bilo 73:72, zadnjo možnost pa so Ljubljančani zapravili minuto pred koncem tekme. Pri zaostanku ene točke (82:81) je srbski center Vladimir Štimac zadel trojko in še drugič postal krvnik zeleno-belih košarkarjev. Prejšnji teden je v Stožicah dosegel 24 točk.

"Čestitke trenerju Pešiću in Bayernu za zmago. Odigrali dobro in hkrati težko tekmo. Zadovoljen sem lahko predvsem z borbo, ki smo jo prikazali v drugem polčasu. V prvem delu tekme nismo prikazali dobre obrambe in naredili smo preveč napak v napadu. Zgrešili smo tudi preveč odprtih metov. V drugem polčasu smo odigrali veliko boljše, zelo smo si želeli zmage, a na koncu smo bili prekratki," je po tekmi dejal trener Ljubljančanov Aleš Pipan.

EuroCup, LAST32, 4. kolo:

Bayern : Union Olimpija  84:90 (20:26, 43:51, 58:66)
Taylor 18, Bryant 17; Murić 19, Kanacević 17, Salin 12

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.