Zmaji ostajajo brez točke v gosteh

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Hokejisti Olimpije so imeli lepo priložnost, da bi z gostovanja v Beljaku odnesli vsaj točko, toda zmaji se v Ljubljano spet vračajo praznih rok (3:2).
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so na vročem beljaškem ledu v desetletju medsebojnih obračunov tudi že zmagovali, v zadnjem času sicer tam niso imeli veliko uspeha, a zmajem bo še nekaj časa žal za današnjo izpuščeno priložnost, ki se je ponujala zaradi očitne krize domačega moštva. Tako so ostali brez prve zmage v gosteh v sezoni, ostajajo pri štirih točkah za dve domači.

VSV je v tekmo krenil zbegano in s strahom po še enem porazu, ki bi prav gotovo spodnesel trenerja, nekdanjega stratega Olimpije Hannuja Järvenpääja. Gostje bi lahko v uvodnih 15 minutah, ko so bili popolni gospodarji na ledu, premoč kronali za zadetki, a ni šlo. Še najbližje uspehu sta bila Žiga Pešut v peti minuti, iz bližine je meril mimo gola, ter Tadej Snoj v deveti, ko mu je domači vratar Jean Philippe Lamourux preprečil premierni gol v ligi Ebel. Domači so se v igro vrnili s svojim prvim "power-playem" in z zadetkom Gerharda Unterluggauerja z natančnim strelom z modre črte, pri strelu je bil vratar gostov Andy Chiodo nemočen.

V drugem delu so gostje spet začeli bolje, Hunter Bishop je imel z igralcem več lepo priložnost in se sam znašel pred Lamoureuxom, ta pa se je spet izkazal. V 37. minuti pa je, spet z igralcem več, Matt White iz bližine streljal prek vrat.

Whitova napaka prelomila tekmo

V zadnjo tretjino so gostje krenili z igralcem več, ker je Brock McBride z naletom v glavo ob koncu druge ustavil Roka Lebra. A namesto, da bi četrto igro z igralcem več kronali z izenačenjem, je White na sredini igrišča naredil začetniško napako, podal Johnu Lammersu, ta pa je darilo izkoristil in povišal na 2:0. Upanje na ugodnejši izid je vzbudil Anže Ropret v naslednji minuti, sledila je ostra borba, domači pa so v 53. minuti še enkrat z igralcem več dosegli tretji gol.

Ljubljančani so v 58. minuti še petič imeli igralca več, prednost pa nadgradili še z izhodom vratarja. A so domači zdržali, osem desetink pred koncem pa je White sicer dosegel gol, ki pa je pomenil le lepotni popravek izida.

Liga Ebel, 9. kolo:

VSV Beljak : Telemach Olimpija 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Unterluggauer 18., Lammers 42., Haydar 53.; Ropret 43., White 60.

KAC Celovec : Vienna Capitals 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Graz 99ers : Orli Znojmo 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Bolzano : Innsbruck 5:4 (3:1, 2:1, 0:2)
Black Wings Linz : Red Bull Salzburg 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Sobota ob 17.30:
Sapa Fehervar - Dornbirn

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.