Zmaji poniknili v drugem polčasu

Foto: Anže Petkovšek Klemen Prepelič Foto: Anže Petkovšek Dino Murić Foto: Anže Petkovšek Marko Marinović Foto: Anže Petkovšek Dino Murić Foto: Anže Petkovšek Gregor Hrovat Foto: Anže Petkovšek Dino Murić Foto: Anže Petkovšek Klemen Prepelič Foto: Anže Petkovšek Sasu Salin Foto: Anže Petkovšek Paolo Marinelli Foto: Anže Petkovšek Dino Murić
V 3. kolu drugega dela EuroCupa so Ljubljančani gostili Bayern. Po dobrem prvem polčasu gostiteljev je sledil preobrat v drugem, Nemci pa so slavili z 90:80.
Oglej si celoten članek

Zmaji so v 1. kolu drugega dela EuroCupa doma morali priznati premoč Brose Basketsu, teden dni kasneje pa so v gosteh ugnali francoski Dijon. Bayern je oba tekmeca premagal. Bavarci so nekoliko bolje odprli tudi tekmo v Stožicah, a so domači košarkarji hitro ujeli priključek, po uspešnem metu Marka Marinovića za tri točke pa so prvič na tekmi povedli z 18:15. Ob zaključku prve četrine so domači ukradli dve žogi in bili uspešni v napadu za vodstvo s 27:21, Dino Murić pa je v zadnji sekundi Ljubljančane popeljal že na plus osem.

Četa Aleša Pipana je v drugi četrtini odlično metala za tri točke, po trojkah Paola Marinellija, Klemna Prepeliča in Gregorja Hrovata pa so domači povedli z 38:27. Na drugi strani sta bila pod košem nezaustavljiva centra Vladimir Štimac in John Bryant, ki sta držala korak z Ljubljančani. Omenjena visoka košarkarja sta dosegla 18 od 29 točk Nemcev v prvih 16 minutah. 

Kasneje sta Murić s trojko in Alen Omić z dvema točkama pod košem gostitelje popeljala že do vodstva s 45:29. Le dve točki manj so domači vodili ob polčasu. Sedem ljubljanskih košarkarjev je v prvih 20 minutah zadelo trojko, met za tri točke je bil pri Olimpiji 50-odstoten (7/14), Bayernu pa na ta način ni uspelo zadeti (0/6). 

Bayern zagospodaril v drugem polčasu

Nemci so bili boljši tudi na začetku drugega polčasa, po dobrih petih minutah igre pa se je prednost domačih skrčila le na sedem točk (59:52). Za nekoliko boljše vzdušje v dvorani sta nato poskrbela Murić in Halil Kanacević (63:52), a so Nemci ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine odgovorili z delnim izidom 25:1 (64:77).

Prepelič je prvi koš Ljubljančanov v zadnji četrtini dosegel po skoraj šestih minutah igre, po trojki Marinellija pa so domači zaostajali z 72:79. Po novem uspešnem metu za tri točke, zadel je Prepelič, in ukradeni žogi ter zabijanju Hrovata je bilo slabi dve minuti pred koncem tekme na semaforju izpisan rezultat 78:81.

Heiko Schaffartzik je odgovoril s trojko, Štimac pa je nato poskrbel za neulovljivih 78:86.

EuroCup, Last32, 3. kolo:

Union Olimpija : Bayern 80:90 (29:21, 53:39, 64:58)
Murić 16, Marinović 13, Prepelič 11; Štimac 24, Bryant 18 (11 skokov), Schaffartzik 12

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.