Zmaji s košem Omića ugnali prvake

Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
V 2. krogu lige Telemach za prvaka je Union Olimpija premagala Krko z 88:86 (23:18, 44:40, 64:66). Odločilni koš za zmago Ljubljančanov je dosegel Alen Omić.
Oglej si celoten članek

Liga za prvaka je vnovič postregla z dvobojem med prvaki iz Novega mesta in Unionom Olimpijo. Še enkrat več v sezoni so se zmage veselili Ljubljančani, ki so imeli v končnici na svoji strani tudi kanček športne sreče.

V zadnjih minutah je Olimpija lovila droben zaostanek, pomagali pa so ji tudi gostje iz Novega mesta, ki so bili v odločilnih trenutkih nenatančni. Malcolm Ray Armstead je dve minuti pred koncem zadel za vodstvo Krke s 84:81, po zgrešenem napadu na obeh straneh pa je s trojko izenačil Klemen Prepelič. Christopher Booker je Krki minuto in 22 sekund pred koncem zagotovil novo vodstvo, a je Marko Marinović po napakah na obeh straneh poravnal s košema iz prostih metov. V končnici je Booker nato zgrešil v napadu, tekmo pa je odločil prvi strelec tekme Alen Omić.

Sama tekma je bila vseskozi napeta. Pivovarji so zaostanek 0:5 v uvodu spremenili v vodstvo s 13:10, nato pa v 20:12 in 31:21, a so se gostje še pred polčasom približali na vsega dve točki (42:40). V tretji četrtini so pobudo prevzeli Novomeščani, ki so povedli celo z 62:56, manjkal pa jim je še kakšen koš za odločilno prednost. Domači so se pobrali in v napeti končnici derbi kroga odločili sebi v prid.

Neustavljivi Omić je dosegel kar 28 točk, Prepelić jih je za zmagovalce dodal 22. Na nasprotni strani je bil s 25 koši najboljši Armstead.

Zanimivo bo tudi v 3. krogu, ko Krka doma gosti košarkarje iz Rogaške Slatine, Ljubljančane pa čaka gostovanje v Laškem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.