Šport > Košarka
54 ogledov

Zmaji s košem Omića ugnali prvake

Marko Marinović, Chris Booker Union Olimpija/Aleš Fevžer
V 2. krogu lige Telemach za prvaka je Union Olimpija premagala Krko z 88:86 (23:18, 44:40, 64:66). Odločilni koš za zmago Ljubljančanov je dosegel Alen Omić.

Liga za prvaka je vnovič postregla z dvobojem med prvaki iz Novega mesta in Unionom Olimpijo. Še enkrat več v sezoni so se zmage veselili Ljubljančani, ki so imeli v končnici na svoji strani tudi kanček športne sreče.

V zadnjih minutah je Olimpija lovila droben zaostanek, pomagali pa so ji tudi gostje iz Novega mesta, ki so bili v odločilnih trenutkih nenatančni. Malcolm Ray Armstead je dve minuti pred koncem zadel za vodstvo Krke s 84:81, po zgrešenem napadu na obeh straneh pa je s trojko izenačil Klemen Prepelič. Christopher Booker je Krki minuto in 22 sekund pred koncem zagotovil novo vodstvo, a je Marko Marinović po napakah na obeh straneh poravnal s košema iz prostih metov. V končnici je Booker nato zgrešil v napadu, tekmo pa je odločil prvi strelec tekme Alen Omić.

Sama tekma je bila vseskozi napeta. Pivovarji so zaostanek 0:5 v uvodu spremenili v vodstvo s 13:10, nato pa v 20:12 in 31:21, a so se gostje še pred polčasom približali na vsega dve točki (42:40). V tretji četrtini so pobudo prevzeli Novomeščani, ki so povedli celo z 62:56, manjkal pa jim je še kakšen koš za odločilno prednost. Domači so se pobrali in v napeti končnici derbi kroga odločili sebi v prid.

Neustavljivi Omić je dosegel kar 28 točk, Prepelić jih je za zmagovalce dodal 22. Na nasprotni strani je bil s 25 koši najboljši Armstead.

Zanimivo bo tudi v 3. krogu, ko Krka doma gosti košarkarje iz Rogaške Slatine, Ljubljančane pa čaka gostovanje v Laškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.