Zmaji v 94. minuti strli topničarje, Maradonini ekipi remizirali

Foto: Epa Prizor s tekme med Portom in Arsenalom, ki jo je odločil Galeno.
Foto: Epa Prizor s tekme med Portom in Arsenalom, ki jo je odločil Galeno.
S tekmama v Neaplju in Portu se je končala prva polovica osmine finala nogometne Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Porto je doma premagal Arsenal (1:0). Tekma v prvih 20 minutah ni ponudila pravih priložnosti. V 22. je imel v enem napadu Wenderson Galeno izjemni priložnosti za domače, najprej je iz bližine zadel vratnico, odbito žogo pa poslal mimo gola. V 38. minuti je William Saliba imel prvo omembe vredno priložnost Arsenala, s strelom z glavo je zgrešil.

Tudi uvod drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, Leandro Trossard je pri Arsenalu sicer prišel do voleja, a je bil nenatančen, tudi v nadaljevanju posebnih priložnosti ni bilo. Ko je kazalo na 0:0, glede na to, da so domači dotlej sprožili en strel v okvir vrat, gosti pa celo nobenega, pa je v 94. minuti Galeno ustrelil z dobrih 20 metrov in poskrbel za dobro Portovo popotnico za London.

Delitev plena v Neaplju

Foto: Epa Frenkie de Jong Napoli Barcelona

Napoli je doma proti Barceloni na prvi tekmi remiziral (1:1). Katalonci so posestno prevladovali, uvodoma pritiskali, v 14. minuti je prvič nase opozoril Robert Lewandowski, a zgrešil, neuspešen je bil tudi v 23. minuti, dvakrat je poskusil tudi Lamine Yamal v četrti in deveti minuti, enkrat pa Ilkay Gündogan. V polčasu z malo priložnostmi so bili napadalno anemični predvsem Italijani, ki niso niti enkrat streljali.

V 60. minuti pa so Katalonci zasluženo povedli, Lewandowski je dobil žogo v kazenskem prostoru in s 14 metrov z natančnim in nizkim strelom poskrbel za 1:0. Nekoliko odločnejši Napoli je v 75. minuti izenačil s svojim prvim strelom v okvir vrat, Victor Osimhen se je s svojo močjo otresel čuvaja in nato z 12, 13 metrov premagal Marc-Andréja ter Stegna. Barcelona bi lahko tik pred koncem prišla do zmage, vendar je Gündogan za las zgrešil cilj.

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme):

Napoli - Barcelona 1:1 (0:0)
Porto - Arsenal 1:0 (0:0)
Paris SG - Real Sociedad 2:0 (0:0)
Inter - Atlético Madrid 1:0 (0:0)
PSV Eindhoven - Borussia Dortmund 1:1 (0:1)
Lazio - Bayern München 1:0 (0:0)
København - Manchester City 1:3 (1:2)
RB Leipzig - Real Madrid 0:1 (0:0)

Povratne tekme bodo odigrane 5., 6., 12. in 13. marca.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.