Šport > Nogomet
3247 ogledov

Po Atenah še v Zagrebu: "Najprej solzivec, nato so nas pretepli!"

Bad Blue Boys BBB Facebook Pripadniki Bad Blue Boys.
Navijači zagrebškega Dinama so poskrbeli za nov incident.

V četrtek se bosta na Maksimiru na povratni tekmi šestnajstine finala Konferenčne lige pomerila zagrebški Dinamo in seviljski Betis. Hrvaški prvaki so prvo tekmo v Andaluziji dobili (0:1).

Drugi obračun je imel kontroverzen navijaški uvod. Vročekrvni pristaši zagrebškega Dinama, znani kot Bad Blue Boys, so po hudem incidentu, ki so ga zakrivili pred nekaj meseci v Atenah, znova udarili.

Manjša skupina navijačev Betisa je namreč po prihodu v hrvaško prestolnico na policijo prijavila napad skupine, za katero se sumi, da jo sestavljajo pripadniki Bad Blue Boys, poroča Večernji list.

Najprej en, nato osem

"Stopili smo iz taksija in začeli iskati vhod v hostel. Približal se nam je mlajši moški in nas ljubeznivo vprašal, kje smo nastanjeni," enega od napadenih Špancev navaja Večernji.

"Ko je izvedel, kje smo, so se mu pridružili še drugi. Ko smo bili pred zgradbo, so nas poškropili s solzivcem, nato pa so nas začeli pretepati," je dodal navijač Betisa.

Španci so bili ob napadu tudi okradeni, zagrebška policija pa je za Večernji potrdila, da sumi, da gre za napad s strani Bad Blue Boys. V napadu je sodelovalo vsaj osem zamaskiranih moških, še dodaja Večernji.

Maksimir | Avtor: Dezzen Dezzen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • SlavkoKrizman 20:34 21.februar 2024.

    Golazen huliganska...isto, kot v Angliji...paraziti brez življenja.

  • jakec1575 20:17 21.februar 2024.

    pomoje je najvecja korist od teh paramecijev, da pognojijo zemljo z njimi, preden se razmnozujejo