Zmaji v štirih minutah razbili Graz

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v srečanju 4. kola drugega dela razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva na domačem ledu premagali Graz 99ers (4:1).
Oglej si celoten članek

Igralci ljubljanske Olimpije so drugi del lige Ebel, v katerem skušajo v prakso spremeniti minimalne teoretične možnosti za preboj v končnico, slabo začeli, a vendarle bolje nadaljevali. 

Po dveh uvodnih porazih je za kanček upanja poskrbela zmaga po kazenskih strelih v Szekesfehervarju, danes pa so zmaji gostili tekmece iz Gradca in po ekspresnem preobratu v zadnji tretjini prišli do pomembne zmage.

Rušilne štiri minute

V prvi tretjini so bili gostje še nevarnejši tekmec, med drugim je Oliver Setzinger zadel vratnico, izkazal pa se je vratar Jeff Frazee, ki v zadnjih krogih brani v odlični formi. V drugem delu se je Olimpija otresla pritiska, imela tako kot proti Znojmu nekaj lepih priložnosti, zadeli pa domači niso. Kazen je prišla v 35. minuti, ko je gostujoča zasedba po hitrem protinapadu zadela za vodstvo.

Uvod v zadnjo tretjino je bil za domače naravnost fantastičen; za začetek so imeli dva igralca več (po pretepu v drugi tretjini je Ken Ograjenšek pri gostih dobil štiri minute, Maks Selan pa pri domačih dve). Te prednosti sicer domači niso izkoristili, so pa v nadaljevanju izpeljali akcijo, po kateri je odbiti plošček v gol pospravil Aljaž Uduč.

To je bil šok za goste, ki so po minuti in 20 sekundah dobili še drugi gol, ko se je izkazal mladi Aljaž Chvatal: ob ogradi je dobil plošček, lepo podal pred gol, tam pa je bil na prvenstvu Mark Čepon. Sacha Guimond je takoj zatem plošček poslal v vratarja gostov, a je v 44. minuti spretni Uduč poskrbel še za svoj drugi gol in izid je bil 3:1.

Isti igralec je imel še vsaj dve lepi priložnosti, ostali sta neizkoriščeni, prav tako prednost domačih z igralcem več v 47. minuti. Gostje so imeli igralca več v 56. minuti, ko se je z obrambami spet izkazal Frazee, pika na i odlični zadnji tretjini pa je bila akcija v 58. minuti. Ko se je s kazenske klopi vrnil Guimond, sta s Žigo Pešutom šla sama pred vratarja tekmecev in ga mojstrsko ukanila, Pešut pa je zadel v nebranjeno mrežo.

EBEL (drugi del), 4. kolo:

RAZVRSTITEV OD 1. DO 6. MESTA:
Bolzano - Innsbruck 8:5 (2:2, 4:2, 2:1)
KAC Celovec - Salzburg 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Liwest Linz - Vienna Capitals 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)

LESTVICA:
1. Salzburg 13 točk
2. Vienna Capitals 12
3. Liwest Linz 11
4. KAC Celovec 6
5. Bolzano 4
6. Innsbruck 3

 

RAZVRSTITEV OD 7. DO 12. MESTA:
Olimpija - Graz 99ers 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
Uduč 41., 44., M. Čepon 42., Pešut 58.; Weihager 35. 

Dornbirn - Fehervar 1:0* (0:0, 0:0, 0:0, 1:0)
Orli Znojmo - VSV Beljak 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

LESTVICA:
1. Graz 99ers 13 točk
2. Orli Znojmo 11
3. VSV Beljak 9
4. Dornbirn 6
5. Olimpija 5
6. Fehervar 5

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.