Šport
55 ogledov

Zmaji v štirih minutah razbili Graz

HDD Olimpija VSV Beljak Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v srečanju 4. kola drugega dela razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva na domačem ledu premagali Graz 99ers (4:1).

Igralci ljubljanske Olimpije so drugi del lige Ebel, v katerem skušajo v prakso spremeniti minimalne teoretične možnosti za preboj v končnico, slabo začeli, a vendarle bolje nadaljevali. 

Po dveh uvodnih porazih je za kanček upanja poskrbela zmaga po kazenskih strelih v Szekesfehervarju, danes pa so zmaji gostili tekmece iz Gradca in po ekspresnem preobratu v zadnji tretjini prišli do pomembne zmage.

Rušilne štiri minute

V prvi tretjini so bili gostje še nevarnejši tekmec, med drugim je Oliver Setzinger zadel vratnico, izkazal pa se je vratar Jeff Frazee, ki v zadnjih krogih brani v odlični formi. V drugem delu se je Olimpija otresla pritiska, imela tako kot proti Znojmu nekaj lepih priložnosti, zadeli pa domači niso. Kazen je prišla v 35. minuti, ko je gostujoča zasedba po hitrem protinapadu zadela za vodstvo.

Uvod v zadnjo tretjino je bil za domače naravnost fantastičen; za začetek so imeli dva igralca več (po pretepu v drugi tretjini je Ken Ograjenšek pri gostih dobil štiri minute, Maks Selan pa pri domačih dve). Te prednosti sicer domači niso izkoristili, so pa v nadaljevanju izpeljali akcijo, po kateri je odbiti plošček v gol pospravil Aljaž Uduč.

To je bil šok za goste, ki so po minuti in 20 sekundah dobili še drugi gol, ko se je izkazal mladi Aljaž Chvatal: ob ogradi je dobil plošček, lepo podal pred gol, tam pa je bil na prvenstvu Mark Čepon. Sacha Guimond je takoj zatem plošček poslal v vratarja gostov, a je v 44. minuti spretni Uduč poskrbel še za svoj drugi gol in izid je bil 3:1.

Isti igralec je imel še vsaj dve lepi priložnosti, ostali sta neizkoriščeni, prav tako prednost domačih z igralcem več v 47. minuti. Gostje so imeli igralca več v 56. minuti, ko se je z obrambami spet izkazal Frazee, pika na i odlični zadnji tretjini pa je bila akcija v 58. minuti. Ko se je s kazenske klopi vrnil Guimond, sta s Žigo Pešutom šla sama pred vratarja tekmecev in ga mojstrsko ukanila, Pešut pa je zadel v nebranjeno mrežo.

EBEL (drugi del), 4. kolo:

RAZVRSTITEV OD 1. DO 6. MESTA:
Bolzano - Innsbruck 8:5 (2:2, 4:2, 2:1)
KAC Celovec - Salzburg 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Liwest Linz - Vienna Capitals 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)

LESTVICA:
1. Salzburg 13 točk
2. Vienna Capitals 12
3. Liwest Linz 11
4. KAC Celovec 6
5. Bolzano 4
6. Innsbruck 3

 

RAZVRSTITEV OD 7. DO 12. MESTA:
Olimpija - Graz 99ers 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
Uduč 41., 44., M. Čepon 42., Pešut 58.; Weihager 35. 

Dornbirn - Fehervar 1:0* (0:0, 0:0, 0:0, 1:0)
Orli Znojmo - VSV Beljak 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

LESTVICA:
1. Graz 99ers 13 točk
2. Orli Znojmo 11
3. VSV Beljak 9
4. Dornbirn 6
5. Olimpija 5
6. Fehervar 5

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.