Zmaji z dobro igro in zanesljivo zmago

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevide Olimpije so dobro odprli novo sezono lige ABA.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 1. krogu lige ABA pred približno 1000 gledalci v Stožicah premagali Borac z 98:81 (22:21, 51:39, 77:59).

Po izenčaeni prvi četrtini so Ljubljančani pritisnili na plin v drugi polovici druge četrtine in po štirih trojkah kapetana Eda Murića prvič pobegnili na dvomestno razliko pri izidu 42:31. Kasneje njihovo vodstvo ni bilo več resno ogroženo. Že v tretji četrtini se je razlika povzpela na 20 točk (66:46), ob odlični igri gostiteljev v napadu pa je Borac ostajal brez možnosti za preobrat.

Šest igralcev Cedevite Olimpije je na tekmi doseglo dvomestno število točk. Murić je zbral 18 točk (14 v prvem polčasu, trojke 4:7), po 17 sta jih dosegla Yogi Ferrell (8 podaj, trojke 4:7) in Alen Omić (8 skokov, met 8:10), 16 jih je k zmagi prispeval Amar Alibegović (met iz igre 7:11), dvanajst pa Aaron Harrison (trojke 3:4). Joshua Adams se je izkazal z desetimi skoki.

Olimpija je zanesljivo dobila skok (37:23), v napadu pa z nekaj lepimi podajami zbrala 26 asistenc, 10 več kot tekmeci. Za dve točki so imeli domači skoraj 68-odstoten met, za tri točke so zadeli 45,5 odstotka poizkusov,

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.