Zmaji z Nemci in ne Čehi

Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Olimpija bo prvo tekmo v EuroCupu odigrala sredi oktobra, tekmece v evropskem tekmovanju pa so dobili tudi Tajfun, Krka in Zlatorog.
Oglej si celoten članek

Znan je končni razpored tekem EuroCupa za sezono 2015/2016. Prva tekma za Union Olimpijo bo v sredo, 14.10. ob 20.30 v Stožicah, ko bo v Ljubljani gostila italijanski Trento. Namesto češkega Nymburka, ki je po žrebu izstopil iz tekmovanja, bo nasprotnik Ljubljančanov v skupini A nemški EWE Baskets Oldenburg, ki je v EuroCupu igral že v pretekli sezoni. Nemci so dobro poznana ekipa, ki je v preteklosti nastopala tudi v Evroligi.    

Skupina A, EuroCup 2015/2016:
Union Olimpija (Slovenija)
EWE Baskets Oldenburg (Nemčija)
Energia Dolomiti Trento (Italija)
Telekom Baskets Bonn (Nemčija)
JSF Nanterre (Francija)
Bilbao Basket (Španija) 

EuroCup 2015/2016, razpored tekem Uniona Olimpije:
1. krog: Union Olimpija – Energia Dolomiti Trento
2. krog: JSF Nanterre – Union Olimpija 
3. krog: Union Olimpija – Telekom Baskets Bonn
4. krog: Bilbao Basket – Union Olimpija 
5. krog: Union Olimpija  – EWE Baskets Oldenburg
6. krog: Dolomiti Energia Trento – Union Olimpija
7. krog: Union Olimpija – JSF Nanterre
8. krog: Telekom Baskets Bonn – Union Olimpija
9. krog: Union Olimpija – Bilbao Basket 
10. krog: EWE Baskets Oldenburg – Union Olimpija

Tekmeci v pokalu Fiba

Slovenski košarkarski klubi so na žrebu v Freisingu dobili tekmece v novoustanovljenem evropskem pokalu Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). Zlatorog bo igral v skupini D skupaj s Den Boschem, Güssing Knights in Chalonom, Tajfun v skupini F z Bakken Bears, Nymburkom in Hibernio, Krka pa v skupini G skupaj z Leidnom, Portom in Fraport Sykliners.

V tekmovanju bo nastopalo 56 klubov, od tega jih je 17 državnih prvakov, 13 pa podprvakov. Ekipe so geografsko razdelili v dve konferenci s po sedmimi skupinami. Najboljši dve ekipi iz vsake skupine (vsak bo igral z vsakim doma in v gosteh) in štiri najboljše tretjeuvrščene bodo napredovali med najboljših 32.

Ta del tekmovanja bo potekal po enakem sistemu kot redni del, po dve najboljši ekipi iz vsake skupine pa se bosta uvrstili v osmino finala. Zaključni turnir četverice bo med 29. aprilom in 1. majem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.