Šport > Košarka
14 ogledov

Zmaji z Nemci in ne Čehi

Hrovat Dino Murić Union Olimpija Mega Leks Union Olimpija/Aleš Fevžer
Olimpija bo prvo tekmo v EuroCupu odigrala sredi oktobra, tekmece v evropskem tekmovanju pa so dobili tudi Tajfun, Krka in Zlatorog.

Znan je končni razpored tekem EuroCupa za sezono 2015/2016. Prva tekma za Union Olimpijo bo v sredo, 14.10. ob 20.30 v Stožicah, ko bo v Ljubljani gostila italijanski Trento. Namesto češkega Nymburka, ki je po žrebu izstopil iz tekmovanja, bo nasprotnik Ljubljančanov v skupini A nemški EWE Baskets Oldenburg, ki je v EuroCupu igral že v pretekli sezoni. Nemci so dobro poznana ekipa, ki je v preteklosti nastopala tudi v Evroligi.    

Skupina A, EuroCup 2015/2016:
Union Olimpija (Slovenija)
EWE Baskets Oldenburg (Nemčija)
Energia Dolomiti Trento (Italija)
Telekom Baskets Bonn (Nemčija)
JSF Nanterre (Francija)
Bilbao Basket (Španija) 

EuroCup 2015/2016, razpored tekem Uniona Olimpije:
1. krog: Union Olimpija – Energia Dolomiti Trento
2. krog: JSF Nanterre – Union Olimpija 
3. krog: Union Olimpija – Telekom Baskets Bonn
4. krog: Bilbao Basket – Union Olimpija 
5. krog: Union Olimpija  – EWE Baskets Oldenburg
6. krog: Dolomiti Energia Trento – Union Olimpija
7. krog: Union Olimpija – JSF Nanterre
8. krog: Telekom Baskets Bonn – Union Olimpija
9. krog: Union Olimpija – Bilbao Basket 
10. krog: EWE Baskets Oldenburg – Union Olimpija

Tekmeci v pokalu Fiba

Slovenski košarkarski klubi so na žrebu v Freisingu dobili tekmece v novoustanovljenem evropskem pokalu Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). Zlatorog bo igral v skupini D skupaj s Den Boschem, Güssing Knights in Chalonom, Tajfun v skupini F z Bakken Bears, Nymburkom in Hibernio, Krka pa v skupini G skupaj z Leidnom, Portom in Fraport Sykliners.

V tekmovanju bo nastopalo 56 klubov, od tega jih je 17 državnih prvakov, 13 pa podprvakov. Ekipe so geografsko razdelili v dve konferenci s po sedmimi skupinami. Najboljši dve ekipi iz vsake skupine (vsak bo igral z vsakim doma in v gosteh) in štiri najboljše tretjeuvrščene bodo napredovali med najboljših 32.

Ta del tekmovanja bo potekal po enakem sistemu kot redni del, po dve najboljši ekipi iz vsake skupine pa se bosta uvrstili v osmino finala. Zaključni turnir četverice bo med 29. aprilom in 1. majem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.